VIDEO Americanii trimit Ucrainei drone kamikaze de ultimă generație!

VIDEO Americanii trimit Ucrainei drone kamikaze de ultimă generație!

Pentagonul intenționează să trimită în Ucraina zece dintre cele mai noi drone Switchblade, înarmate cu focoase de distrugere a tancurilor, pe lângă livrările anunțate anterior ale unei versiuni mai puțin puternice, potrivit unor persoane familiarizate cu decizia, citate de Bloomberg .

Noile arme Switchblade-600 fac parte din asistența militară letală de 300 de milioane de dolari, anunțată de Pentagon, care va fi contractată direct de la industria de armament, în loc să fie extrasă din stocurile existente, potrivit sursei citate.

Casa Albă a declarat pe 16 martie că furnizează 100 de drone Switchblade ca parte a unui pachet de arme și echipament de 800 de milioane de dolari preluate din inventarele SUA. Dar acele sisteme sunt versiunile „serie 300”: drone de 2,5 kg concepute pentru a ataca personalul și vehiculele ușoare. Acestea pot zbura aproximativ 10 kilometri și pot zăbovi peste o țintă aproximativ 15 minute, conform unei fișe informative a producătorului AeroVironment Inc.

Noul model de 22 de kilograme poate zbura mai mult de 39 de kilometri și poate sta deasupra țintei 40 de minute înainte de a ataca cu un focos anti-blindate. Operatorul de drone folosește un sistem de control al focului, cu opțiunea de a pilota manual racheta.

Versiunea mai veche a fost în arsenalul comandourilor americane de când a fost trimisă în secret în Afganistan în 2010 pentru a fi folosită împotriva talibanilor. Oficialii armatei au descris-o ca fiind o "pușcă zburătoare".


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...