VIDEO Andrei Baciu: Dorim să comunicăm total transparent şi onest pe marginea campaniei de vaccinare anti-COVID

VIDEO Andrei Baciu: Dorim să comunicăm total transparent şi onest pe marginea campaniei de vaccinare anti-COVID

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu, vicepreşedinte al Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), a precizat că despre campania de vaccinare care urmează să fie derulată în România se pot afla mai multe detalii în baza platformei de informare publică "vaccinare-covid.gov.ro" şi a subliniat că autorităţile îşi doresc să comunice "total transparent şi onest".

"Până în momentul de faţă am făcut o analiză a factorilor determinanţi ai vaccinării, avem o platformă de informare publică în acest moment: vaccinare-covid.gov.ro şi vom continua toate activităţile de comunicare pe baza recomandărilor unui grup de experţi în comunicare şi în combaterea fake news-ului care lucrează şi care a lucrat la definirea unei strategii pe baza căreia noi vom implementa acţiuni de comunicare, astfel încât să prezentăm toate informaţiile de o manieră cât mai transparentă, cât mai onestă, informaţii complete şi corecte", a declarat Andrei Baciu, vineri, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.



Vicepreşedintele CNCAV a adăugat că această campanie de informare cu privire la vaccinare va fi prezentă şi pe reţelele sociale.

El a subliniat că este important să înţelegem că România este parte unui mecanism european în acest proces.

"Comisia Europeană, Uniunea Europeană fiind cea care s-a angajat, încă din primele momente ale declanşării acestei pandemii, în toate demersurile cu companiile producătoare de vaccinuri. România a fost parte la toate aceste demersuri în cadrul mecanismului european, astfel încât toate informaţiile care au venit până acum şi care vor veni în continuare vor veni de la autorităţile de la Bruxelles, ele fiind direct responsabile de toată această interacţiune cu companiile producătoare. Rolul nostru este acela de asigura un canal şi un flux informaţional rapid, eficient, bazat pe următoarele principii. În primul rând, pe un principiu al transparenţei totale, în al doilea rând, trebuie să ne asigurăm că există şi un principiu al onestităţii, că informaţiile sunt complete şi corecte", a declarat Baciu.

El a adăugat că, în afara paradigmei europene, autorităţile de la Bucureşti au făcut un parteneriat cu UNICEF şi OMS, "organizaţii cu vastă experienţă, atât în procesele de vaccinare, cât şi o experienţă importantă cu privire la aspectele legate de comunicarea şi campania de informare cu privire la vaccinare".

"Ne dorim să avem o campanie, atât de vaccinare, cât şi de informare, cât mai eficiente. Suplimentar, considerăm că toţi profesionişti din domeniul medical trebuie să fie parte a acestui proces, atât de vaccinare, cât şi de informare. Pe cale de consecinţă, am iniţiat, la fel, un parteneriat cu toate organizaţiile care reprezintă profesioniştii din domeniul sanitar, universităţile de medicină şi farmacie, Colegiul Medicilor, asociaţiile de pacienţi, toate asociaţiile şi entităţile reprezentative, toţi aceştia fiind parte integrantă a activităţilor noastre", a declarat Baciu.

El a punctat că pentru "informaţiile ştiinţifice, medicale" legate de campania de vaccinare, adresate în principal experţilor, medicilor, profesioniştilor din domeniul sănătăţii, va exista o "activitate specială de comunicare".

"Vom face webinarii cu tot personalul medical, tocmai pentru a le furniza toate informaţiile ştiinţifice, medicale, de o manieră oficială, de o manieră instituţională, cât mai rapid, astfel încât toţi cei care activează în domeniul medical să poată să aibă toate aceste informaţii şi să le poată transmite mai departe. Suplimentar, cu privire la procesul de comunicare în spaţiul public, către public larg, evident că vom lucra cu experţi din domeniul medical, cu medici şi alţi experţi, care vor reprezenta, de fapt, vectorii noştri de comunicare, şi care vor explica toate aceste detalii medicale, toate aceste detalii ştiinţifice", a mai declarat Baciu. AGERPRES/ (A - autor: Daniel Florea, editor: Mihai Simionescu, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante