VIDEO Angajată la stat, cu salariu de 7.019 lei și 825 de lei spor de condiții vătămătoare, filmată dormind la birou

VIDEO Angajată la stat, cu salariu de 7.019 lei și 825 de lei spor de condiții vătămătoare, filmată dormind la birou

O angajată a Teatrului „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu, cu funcție de conducere, a fost filmată în timp ce doarmea cu capul pe birou. Imaginile au devenit repede virale și au stârnit numeroase reacții negative, având în vedere că femeia este bugetară. În apărarea sa, angajata spune că muncește zi-lumină, pentru ca teatrul nu are suficient personal administrativ.

Imaginile care au făcut înconjurul internetului o arată pe angajata teatrului cum inițial moțăie, iar mai apoi își pune capul pe masă și adoarme de-a dreptul. Se numește Fănușa Virginia Popescu, este șef birou la Teatrul „Elvira Godeanu”, are un salariu de 7.019 lei și un spor de condiții vătămătoare de 825 de lei. Iată ce spune bugetara în apărarea sa.

Fănușa Virginia Popescu, angajată a Teatrului „Elvira Godeanu”: Probabil că se dorește o anumită denigrare, că eu știu, ce pot să spun... Vreau să vă precizez faptul că a fost în afara programului. Sunt un om de educație veche, și strict, și dur și care se implică realmente în muncă până la epuizare.

Angajata mai spune că este nedrept ceea ce i s-a întâmplat, pentru că muncește în jur de 12 ore zilnic. Motivul - Teatrul din Târgu Jiu se confruntă cu o acută lipsă de personal, așa că a fost nevoită să preia și atribuțiile unor persoane care au ieșit la pensie.

Reporter: Vă odihneați?
Fănușa Virginia Popescu: E posibil, Dumnezeu știe, normal, dar stres mare am avut și oboseală foarte mare acumulată, pentru că neavând merceolog a trebui să merg după amieze, seri. Efectiv 12 ore lucram pe zi când erau multe spectacole. Și atunci, că probabil între deplasări, între ce o fi fost, o fi fost momentul de odihnă, dar asta nu înseamnă că în timpul programului.

Directoarea teatrului o apără pe angajată și spune că aceasta este un om de baza în instituție, care acoperă mai multe posturi, de dimineața până seara.

Mariana Ghițulescu, manager teatru: Nu avem oameni suficienți. Măsura pe care am luat-o eu este aceea de a prevede în noua organigramă un post de merceolog, și sperăm să nu se înghețe posturile. Și acum, doamna, să stiți că stă până la ora 9-10 seara în teatru și ajută.

După acest incident care a pus Teatrul „Elvira Godeanu” într-o lumină nu tocmai bună, conducerea instituției promite că va scoate posturile libere la concurs, pentru ca astfel de situații să nu se mai repete.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...