VIDEO ANRE a realizat un clip video privind liberalizarea pieţei de energie, care va fi difuzat ca mesaj de interes public

VIDEO ANRE a realizat un clip video privind liberalizarea pieţei de energie, care va fi difuzat ca mesaj de interes public

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) a realizat un clip video pentru a informa consumatorii cu privire la liberalizarea pieţei de energie, material care va putea fi difuzat ca mesaj de interes public şi care a fost furnizat, pentru AGERPRES, de reprezentanţii ANRE.



Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a aprobat difuzarea acestui mesaj de interes public în şedinţa din 26 ianuarie 2021.

La acea dată, Zoltan Nagy-Bege, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE), a anunţat că a solicitat acest lucru CNA.

"Voi participa astăzi (marţi, 26 ianuarie - n.r.) în plenul şedinţei board-ului Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru a susţine o solicitare depusă încă din cursul anului trecut prin care solicităm CNA să aprobe un mesaj de interes public pe tema liberalizării pieţelor de energie, mesaj care dacă se aprobă va fi difuzat gratuit în mijloacele audiovizuale şi sperăm că în această perioadă de şase luni să ajungă cât mai multe informaţii la consumatori, pentru că este în interesul lor să fie informaţi şi este în avantajul lor să ia o decizie, să nu rămână inactivi în piaţa de serviciu universal", a precizat Bege.

De la 1 ianuarie 2021, piaţa de energie electrică a fost complet liberalizată, iar preţurile nu mai sunt reglementate de către ANRE. AGERPRES/(autor: Florentina Cernat, editor: Andreea Marinescu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /