VIDEO Arabia Saudită: Vizită a preşedintelui Erdogan, o premieră după cazul Khashoggi

VIDEO Arabia Saudită: Vizită a preşedintelui Erdogan, o premieră după cazul Khashoggi

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a sosit joi în Arabia Saudită în prima sa vizită după asasinarea la Istanbul a jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, în 2018, un caz care a determinat o răcire a relaţiilor dintre cele două puteri regionale rivale, transmite AFP.

Preşedintele Erdogan, al cărui avion a aterizat la Jeddah, al doilea oraş ca mărime din regat, are pe agendă în special discuţii cu prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman.

Vizita preşedintelui Erdogan survine într-un moment în care Turcia se confruntă cu o criză economică gravă: lira turcească a scăzut cu 44% faţă de dolar în 2021, determinând inflaţia să urce la 61,1% în luna martie.

Această situaţie l-a determinat pe şeful statului turc să îşi revizuiască legăturile cu foşti rivali, precum Egipt şi Israel, şi în special cu monarhiile bogate în petrol din Golf, inclusiv Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”