VIDEO Arafat: Persoanele care revin în ţară nu vor fi carantinate dacă au fost infectate în ultimele 90 de zile

VIDEO Arafat: Persoanele care revin în ţară nu vor fi carantinate dacă au fost infectate în ultimele 90 de zile

Guvernul a decis ca persoanele care se întorc în ţară din zonele care necesită carantinare nu vor fi supuse carantinării dacă au fost infectate în ultimele 90 de zile şi pot dovedi acest lucru printr-un act medical, a anunţat secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, şeful DSU.



"Astăzi a fost adoptată hotărârea CNSU în baza căreia s-a emis inclusiv modificarea HG privind starea de alertă. În cadrul hotărârii CNSU s-a mai introdus o solicitare care a fost aprobată, prin care persoanele care se întorc în ţară din zonele care necesită carantinare nu vor fi supuse carantinării dacă au fost infectate în ultimele 90 de zile şi pot dovedi acest lucru printr-un act medical, cu condiţia ca infecţia să nu fie depistată în ultimele 14 zile, bineînţeles", a precizat Arafat, la finalul şedinţei de guvern.

El a adăugat că măsura a fost luată pentru evitarea carantinării unor persoane care în ultimele 90 de zile au fost infectate cu virusul SAR-COV2 şi au un act medical care poate dovedi acest lucru, cu condiţia să nu fie în perioada de 14 zile de izolare. AGERPRES/(A-autor: Cătălina Matei, editor: Mihai Simionescu, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...