VIDEO Armata Rusiei, o nouă „victorie”/Un tanc a „eliminat” din greșeală o casă din Crimeea în care se afla o fetiță de 11 ani

VIDEO Armata Rusiei, o nouă „victorie”/Un tanc a „eliminat” din greșeală o casă din Crimeea în care se afla o fetiță de 11 ani

O fetiță din orașul Djankoi aflat în nordul Crimeii a fost rănită după ce un tanc rusesc a tras din greșeală un obuz care a zburat 8 kilometri înainte să lovească locuința în care se afla copilul, relatează Meduza .

Casa distrusa in DjankoiFoto: Captura video

Canalul de știri Baza, unul dintre cele mai populare canale de Telegram din Rusia, scrie că pe 10 octombrie rezervorul tancului în cauză era reparat în satul Novostepnoie și că, după o tragere „involuntară”, un obuz a zburat opt ​​kilometri înainte să se oprească în peretele unei case private aflate pe strada Sadovaia din Djankoi.

Jurnaliștii ruși notează că în casă se afla o fetiță în vârstă de 11 ani care a fost internată în spital cu o lacerație a brațului provocată de explozia obuzului.

Baza notează de asemenea că imediat după explozie locuitorii din Djankoi au speculat că aceasta ar fi fost cauzată de o rachetă sau o dronă doborâtă.

Martorii oculari au relatat că au auzit mai întâi o explozie puternică, urmată de un pocnet înăbușit: „Așa funcționează de obicei apărarea antiaeriană”, a declarat unul dintre localnici.

Oficial, armata rusă nu a comentat informațiile despre explozie însă urmăritorii canalului de Telegram rusesc au speculat imediat că incidentul s-ar datora grabei cu care recruții ruși sunt trimiși pe front sau în apropierea sa după ce președintele Vladimir Putin a decretat mobilizarea parțială pe 21 septembrie.

Numeroși recruți ruși au relatat în săptămânile care au urmat că au fost trimiși aproape direct pe front sau după doar câteva zile de instruire.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu