VIDEO Armata ucraineană își croiește drum către una dintre cele mai puternic apărate zone de ruși/Opt localități eliberate în două săptămâni

VIDEO Armata ucraineană își croiește drum către una dintre cele mai puternic apărate zone de ruși/Opt localități eliberate în două săptămâni

Kievul a declarat luni că forțele sale au recucerit satul Peatîhatkî, aflat pe drumul către una dintre cele mai puternic apărate zone din sudul țării ocupat de Rusia, și că au recucerit 113 km pătrați de teren în ultimele două săptămâni, informează Reuters.

Un soldat ucrainean cu un lansator portabil de rachete antitancFoto: Madeleine Kelly / Zuma Press / Profimedia

Soldații ucraineni au arborat steaguri naționale galbene și albastre într-o înregistrare video difuzată pe rețelele de socializare, în care au spus că se află în interiorul satului, al optulea sat din sud-estul țării pe care Kievul spune că l-a eliberat.

„Astăzi, 18 iunie, forțele brigăzii de asalt 128 i-au alungat pe ruși din satul Peatîhatkî. Rușii au fugit lăsând echipamente și muniții. Glorie Ucrainei!", a declarat un soldat ucrainean.

Reuters precizează că nu a putut verifica imediat unde a fost filmat videoclipul.

Un oficial instalat de Moscova în regiunea Zaporojie, parțial ocupată, a declarat duminică că trupele Kievului au recucerit satul, dar că acestea au fost apoi împinse în afara localității și că așezarea se află acum într-o zonă „gri" de control.

Ministrul adjunct ucrainean al Apărării, Hanna Maliar, a declarat că forțele Kievului nu numai că au recucerit Peatîhatkî, dar au avansat șapte km în liniile rusești în două săptămâni de la lansarea contraofensivei.

„În cursul a două săptămâni de operațiuni ofensive în direcțiile Berdiansk și Melitopol, opt așezări au fost eliberate", a scris Maliar pe canalul de Telegram.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?