VIDEO Așa arată Titan, micul submarin cu turiști care a dispărut în timpul unei expediții la epava Titanicului

VIDEO Așa arată Titan, micul submarin cu turiști care a dispărut în timpul unei expediții la epava Titanicului

Submarinul Titan, care a fost dat dispărut în timpul unei expediții turistice pentru a explora epava Titanicului, are o capacitate de cinci persoane și este proiectat pentru adâncimi de 4.000 de metri, în timp ce poate susține viața sub apă timp de 96 de ore.

Submarinul TitanFoto: OceanGate.com

O misiune contracronometru a pornit luni pentru a căuta și salva cele cinci persoane de la bordul submarinului Titan, care a pierdut contacul cu o barcă de la suprafață „Prințul Polar”, la aproximativ o oră și 45 de minute după ce acesta a început să se scufunde către epava Titanicului duminică.

Garda de Coastă a Statelor Unite a spus că la bord se afla un pilot și patru pasageri și că nava are capacitatea de a fi scufundată timp de 96 de ore, dar nu era clar dacă era încă sub apă sau a ieșit la suprafață și nu a putut comunica.

Potrivit OceanGate Expeditions , Titan este un submarin cu echipaj din clasa Cyclops, proiectat pentru a duce cinci persoane la adâncimi de 4.000 de metri pentru cercetare și colectare de date, producție de filme și media și testarea hardware și software în mare adâncime.

Submarinul realizat din fibră de carbon și titan are o lungime de 670 cm, o lățime de 280 de cm și o înălțime de 250 de cm și poate ajunge la viteze 5,5 kilometri pe oră.

Site-ul companiei, care cere 250.000 de dolari de persoană pentru a participa la o expediție la epava Titanicului, scrie că „o combinație de inginerie revoluționară și tehnologie standard îi conferă submarinului Titan un avantaj unic față de alte submarine de scufundări la adâncime: sistemele brevetate de monitorizare a sănătății carenei în timp real (RTM) oferă o caracteristică de siguranță de neegalat care evaluează integritatea carenei pe parcursul fiecărei scufundări”


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?