VIDEO Așa trebuia săltată și Șoșoacă!

VIDEO Așa trebuia săltată și Șoșoacă!

Un membru al parlamentului leton, Aldis Gobzems, care s-a remarcat în ultima vreme prin manifestaţiile organizate împotriva vaccinării anti-COVID-19, a fost arestat luni după ce şi-a pus în practică intenţia de a începe o astfel de campanie de protest la nivel naţional, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

Gobzems îşi propusese să parcurgă Letonia într-un autobuz de propagandă anti-vaccinistă cu mesaje care să îndemne la interzicerea oricărei vaccinări obligatorii, dar şi cu mesaje împotriva premierului Krisjanis Karins şi preşedintelui Egils Levits.

Deputatul a fost reţinut luni de poliţie la o benzinărie în oraşul Tukums. Imagini distribuite pe reţelele de socializare îl arată cum este urcat încătuşat într-o dubă a poliţiei, în timp ce un mic grup de susţinători ai săi protestează.

El fusese deja exclus de la lucrările parlamentului după ce a refuzat să prezinte certificatul de vaccinare.

Printre acţiunile sale cele mai controversate s-a evidenţiat publicarea pe reţelele de socializare a unei fotografii proprii cu Steaua lui David pe care numeroşi evrei au fost forţaţi de nazişti să o poarte în timpul Holocaustului. Aldis Gobzems a dorit astfel să protesteze împotriva certificatului de vaccinare, obligatoriu în Letonia pentru accesul în marile centre comerciale, în cinematografe, teatre sau la evenimente publice.

Deputatul leton a convocat până în prezent mai multe manifestaţii anti-vaccinare, la unele participând mii de persoane, într-o ţară ce numără mai puţin de două milioane de locuitori. Următoarea manifestaţie pe care o planificase era programată pe 13 decembrie, pentru aceasta el îndemnându-şi simpatizanţii să ridice o tabără în apropierea palatului prezidenţial din capitala Riga.

Aldis Gobzems, de profesie avocat, a căpătat notorietate după ce a reprezentat la proces familiile victimelor prăbuşirii plafonului unui supermarket în noiembrie 2013, accident soldat cu 54 de morţi.

El a intrat în 2018 în partidul conservator KPV, creat în 2016 şi care o perioadă a susţinut guvernul, dar care în final s-a destrămat din cauza unor conflicte interne.



Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani