VIDEO Astăzi se deschide circulația pe drumul expres din beton către podul Giurgiu-Ruse

VIDEO Astăzi se deschide circulația pe drumul expres din beton către podul Giurgiu-Ruse

De luni se va deschide circulația pe o nouă șosea, echivalentă la standard cu un drum expres, și care s-a construit în ultimul an lângă Giurgiu. Vorbim de o șosea nouă de circa 6 km care ocolește orașul Giurgiu și ajunge direct în vama cu Bulgaria și care e gata mult înaintea termenului contractual. Drumul vine cu o noutate: sistemul rigid alcătuit din beton, turnat automat cu finisoare speciale aduse din Germania.

Noul drum are o lungime de circa 5,72 km și un profil de drum expres - 2x2 cu parapet median, fără intersecții la nivel, exceptând cele două sensuri giratorii din capete. Deși are un profil de drum expres, noua variantă ocolitoare a orașului Giurgiu va funcționa în regim de drum național cu limitele de viteze aferente, având în vedere că legislația românească nu a fost actualizată pentru adevăratele drumuri expres conform normativelor.

Secretarul de stat din Transporturi Ionel Scrioșteanu numea noul drum drept„prima „autostradă nemțească” din România”, făcând aluzie la tehnologia folosită pentru așternerea betonului.
 
Asociația Pro Infrastructura a explicat că „tronsonul aduce în premieră în România o tehnologie nemțească de așternere a betonului rutier, suprafață mai puțin obișnuită pentru șoferii români. Da, betonul rutier se așterne la fel ca asfaltul, nu se toarnă. Sperăm să fie un exemplu de succes și soluția să fie implementată și pe alte segmente cu trafic greu foarte intens”, mai notează Asociația.
 


---
---

Drum de legătură DN5 - Vama Giurgiu

Lungime: 5,72 km
Constructor: PORR Construct
Valoare: 107 mil lei. fără TVA
Contract semnat în: 19.11.2019 (proiectare și execuție)
Lucrări începute: 21 octombrie 2020
Termen contractual: Q2 2022
Finalizare posibilă: Decembrie 2021
 
 
---

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Nu arată rău nici ea! / Reacția englezoaicei părăsite pentru o ucraineancă refugiată

2 Interesante amănunte...

3 Imagini care dau fiori soldaților ruși

4 De citit! / Replica unui grup de economiști ucraineni la afirmațiile lui Noam Chomsky despre războiul dintre Rusia și Ucraina

5 VIDEO Priviți, rușii aveau doar 10 bucăți, acum au mai rămas 9....