VIDEO Astăzi se deschide circulația pe drumul expres din beton către podul Giurgiu-Ruse

VIDEO Astăzi se deschide circulația pe drumul expres din beton către podul Giurgiu-Ruse

De luni se va deschide circulația pe o nouă șosea, echivalentă la standard cu un drum expres, și care s-a construit în ultimul an lângă Giurgiu. Vorbim de o șosea nouă de circa 6 km care ocolește orașul Giurgiu și ajunge direct în vama cu Bulgaria și care e gata mult înaintea termenului contractual. Drumul vine cu o noutate: sistemul rigid alcătuit din beton, turnat automat cu finisoare speciale aduse din Germania.

Noul drum are o lungime de circa 5,72 km și un profil de drum expres - 2x2 cu parapet median, fără intersecții la nivel, exceptând cele două sensuri giratorii din capete. Deși are un profil de drum expres, noua variantă ocolitoare a orașului Giurgiu va funcționa în regim de drum național cu limitele de viteze aferente, având în vedere că legislația românească nu a fost actualizată pentru adevăratele drumuri expres conform normativelor.

Secretarul de stat din Transporturi Ionel Scrioșteanu numea noul drum drept„prima „autostradă nemțească” din România”, făcând aluzie la tehnologia folosită pentru așternerea betonului.
Asociația Pro Infrastructura a explicat că „tronsonul aduce în premieră în România o tehnologie nemțească de așternere a betonului rutier, suprafață mai puțin obișnuită pentru șoferii români. Da, betonul rutier se așterne la fel ca asfaltul, nu se toarnă. Sperăm să fie un exemplu de succes și soluția să fie implementată și pe alte segmente cu trafic greu foarte intens”, mai notează Asociația.










---
---

Drum de legătură DN5 - Vama Giurgiu

Lungime: 5,72 km
Constructor: PORR Construct
Valoare: 107 mil lei. fără TVA
Contract semnat în: 19.11.2019 (proiectare și execuție)
Lucrări începute: 21 octombrie 2020
Termen contractual: Q2 2022
Finalizare posibilă: Decembrie 2021
---


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…