VIDEO Atac aerian „de intensitate excepțională” asupra Kievului/Rușii au tras zeci de rachete și drone asupra capitalei ucrainene

VIDEO Atac aerian „de intensitate excepțională” asupra Kievului/Rușii au tras zeci de rachete și drone asupra capitalei ucrainene

Rusia a lansat un atac aerian de o intensitate excepțională asupra Kievului în primele ore ale zilei de marți, folosind drone, rachete de croazieră și probabil rachete balistice, au declarat oficialii orașului, capitala ucraineană fiind lovită de al optulea raid aerian din această lună, transmite Reuters.

KievFoto: Oleksandr Khomenko/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sirenele de raid aerian au răsunat în aproape toată Ucraina în primele ore ale zilei de marți și au fost auzite deasupra Kievului și a regiunii sale timp de mai bine de trei ore.

„A fost excepțional prin densitatea sa - numărul maxim de rachete de atac în cea mai scurtă perioadă de timp", a declarat Serhii Popko, șeful administrației militare a orașului Kiev, pe Telegram.

„Potrivit informațiilor preliminare, marea majoritate a țintelor inamice din spațiul aerian al Kievului au fost detectate și distruse!", a adăugat el.

La ora publicării știrii nu era clar câte dintre dronele și rachetele rusești au fost doborâte deasupra orașului și dacă vreuna dintre ele a reușit să își atingă ținta. Locuitori ai orașului au spus că au văzut apărarea antiaeriană în acțiune și au auzit zeci de explozii.

Marți dimineață, au fost raportate resturi căzute în districtele Obolonskyi, Shevchenkivskyi, Solomyanskyi și Darnytskyi din Kiev, au declarat autoritățile ucrainene.

Imagini neconfirmate apărute pe rețelele de socializare arată ceea ce pare o lovitură cu o rachetă de croazieră asupra unui sistem de apărare ucrainean:

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a spus că resturile căzute au incendiat mai multe mașini și au avariat o clădire în districtul Solomyanskyi din vestul capitalei. Trei persoane au fost rănite.

Klitschko a precizat că, la sud de Boryspil, sistemele de apărare aeriană au respins un atac cu drone. Boryspil, un oraș situat la sud-est de Kiev, găzduiește principalul aeroport civil al capitalei, care este acum închis.

Pagubele din alte districte nu au fost semnificative și nu existau informații imediate cu privire la posibile victime acolo, a precizat administrația militară.

După o pauză de câteva săptămâni, Rusia a reluat la sfârșitul lunii aprilie tactica atacurilor cu rachete cu rază lungă de acțiune și a lansat o avalanșă de lovituri în ultima perioadă, vizând adesea Kievul. Ucraina a reușit să respingă marea majoritate a atacurilor de până acum.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”