VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

Noaptea trecută, aerodromul din Dzhankoy din Crimeea a fost atacat cu mai multe rachete lansate de ucrainenii. Au fost distruse 5 lansatoare ruseşti S-400 și S-300 și un radar. Atacul a fost efectuată de două rachete balistice tactice MGM-140 ATACMS. De asemenea, a fost lovit și un centru de reparare a echipamentelor militare.

În urma atacului de la Dzhankoy se pare că au fost distruse mai multe lansatoare ale sistemului de rachete S-400. Sursa foto: Twitter/Ukrainian Front.

În noaptea de 17 aprilie, a fost atacat un aerodrom militar aflat în apropierea orașului Dzhankoy din Peninsula Crimeea, în acest moment fiind sub ocupaţie rusă. Două rachete balistice MGM-140 ATACMS de fabricație americană ar fi fost utilizate de către militarii ucraineni pentru a ataca această importantă bază militară rusă.

Canalul de telegramă @war_home, care publică adesea fotografii ale resturilor rachetelor utilizate în timpul atacurilor efectuate pe frontul din Ucraina, a prezentat imagini în care se pot observa fragmente de rachetă și a sugerat că este vorba de o bucată care reprezintă partea din spate a unei rachete ATACMS. În același timp, presa ucraineană, citând propriile surse, relatează că atacul a fost efectuat cu arme sovietice modernizate.

Ucraina lansează unul dintre cele mai reușite atacuri cu rachete împotriva Rusiei de până acum

Rapoartele inițiale spun că două rachete ATACMS, care dispunea de un focos cu dispersie, au lovit aerodromul din Dzhankoi, Crimeea, distrugând o baterie a sistemului S-400, alte două lansatoare de rachete S-300, radare, dar și un stoc mare de rachete utilizate de aceste sisteme de apărare aeriană.

Trei lansatoare și un radar al sistemului de apărare aeriană S-400 Triumph au fost distruse în urma primului atac, iar la scurt timp o a doua rachetă ATACMS a lovit un centru de recepții pentru echipamente militare.

În momentul atacului, două lansatoare ale unui sistem de rachete S-300 se aflau în acest loc, fiind supuse unor reparaţii. Lovitura a dus, de asemenea, la detonarea a unor muniții aflate în locul respectiv.

Reprezentanții Forțelor Armate Ucrainene sau ai guvernului ucrainean nu au oferit încă informaţii oficiale în privita modului în care a fost efectuat acest atac. SURSA: defenseromania.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro