VIDEO Atac la Capitoliu. Mai multe străzi blocate, după un presupus atac extern. Un suspect a fost reținut, după ce a fost împușcat

VIDEO Atac la Capitoliu. Mai multe străzi blocate, după un presupus atac extern. Un suspect a fost reținut, după ce a fost împușcat

Doi polițiști au fost răniți în apropierea Capitoliului din Washington, după ce au fost loviți de o mașină care a forțat intrarea în zona interzisă, a spus poliția, iar clădirea Congresului SUA a fost închisă, potrivit AFP și Reuters.
"Un suspect a fost arestat", a declarat poliția Capitoliului pe Twitter. Suspectul și ambii ofițeri au fost duși la spital, a spus poliția.
Clădirea Capitolului SUA și străzile înconjurătoare din Washington DC sunt blocate după ce poliția a avertizat cu privire la o „amenințare externă la adresa securității”, scrie și BBC .
Poliția Capitolului a declarat că un suspect se află în custodie după ce a raportat că cineva a „lovit cu un vehicul” doi ofițeri. Filmările din zona Capitoliului arată un vehicul care pare să se fi lovit într-o baricadă din jurul complexului.
Complexul Capitoliului fusese plasat sub protecție foarte înaltă după asaltul din 6 ianuarie, condus de protestatari pro-Trump.

Unele dintre barierele de protecție au fost îndepărtate recent, iar perimetrul de securitate s-a strâns în jurul Congresului.

Poliția Capitolului a intervenit „după ce a fost informată că cineva a condus un vehicul către doi ofițeri”.

Evenimentele au avut loc lângă un punct de control din partea Senatului.

Reprezentanții aleși ai Congresului sunt în vacanță parlamentară săptămâna aceasta, dar au fost prezenți unii membri ai echipelor lor, angajați ai Congresului și jurnaliști.

Un elicopter a aterizat o vreme pe esplanada de la poalele Capitoliei și apoi a plecat, conform imaginilor făcute publice de un jurnalist.

Complexul Capitoliului fusese plasat sub protecţie foarte înaltă după atacul violent din 6 ianuarie, condus de protestatari pro-Trump. Unele dintre barierele de protecţie au fost îndepărtate recent şi perimetrul de securitate din jurul Parlamentului SUA a fost consolidat

Capitoliul a fost pe 6 ianuarie scena unor fapte greu de crezut care au făcut înconjurul lumii, atunci când suporterii lui Trump au luat cu asalt clădirea în timp ce parlamentarii americani validau alegerea lui Joe Biden ca președinte.

Peste 370 de persoane au fost puse sub acuzare până în prezent în legătură cu insurecția din 6 ianuarie în timpul căreia protestatarii pro-Trump au luat cu asalt Capitoliul american în timp ce Congresul certifica rezultatul alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie.


știrea se actualizeaza




Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”