VIDEO ATENTAT sinucigaș la Manchester! 19 morți și 59 de răniți lângă Manchester Arena la concertul Arianei Grande

VIDEO ATENTAT sinucigaș la Manchester! 19 morți și 59 de răniți lângă Manchester Arena la concertul Arianei Grande

O puternică explozie s-a produs luni seara în timpul unui concert care avea loc la Manchester. Deflagrația s-a soldat cu 19 morți și 59 de răniți. Dacă ipoteza teroristă se confirmă, este cel mai grav atentat pe teritoriul britanic de la atacurile din 7 iulie 2005 de la Londra, când 52 de oameni și-au pierdut viața și aproape 700 au fost răniți.

ACTUALIZARE ora 06:30. Ministerul Afacerilor Externe anunță că până în acest moment nu au fost identificați români printre victimele exploziei de la Manchester.

ACTUALIZARE. Explozie la Manchester. Ce se știe până acum:

22.35 O explozie are loc la Manchester Arena, la finalul unui concert susţinut de Ariana Grande

22.54 Poliţia anunţă că răspunde la un incident la Manchester Arena

23.00 Apar imagini cu zeci de ambulanţe care se îndreapta spre locul exploziei

23.18 Transportul public în zonă este întrerupt. Poliţia instalează un perimetru de securitate şi străzile din zona arenei sunt închise

23.31 Regia locală de transport anunţă că staţia de metrou Victoria este evacuată

23.44 Poliţia spune că există morţi şi răniţi în urma exploziei de la Manchester

24.24 O echipă de genişti ajunge la locul exploziei

24.53 Un reprezentant al Arianei Grande confirmă că artista a fost evacuată şi este bine

01.12 Apare primul bilanţ oficial: 19 morţi şi 50 de raniţi în urma exploziei. Poliţia anunţă că investighează incidentul ca fiind unul terorist

01.24 Reprezentanţii Manchester Arena spun că explozia a avut loc în afara sălii, nu în interior cum se anunţase iniţial

02.14 Poliţia informează că sunt încă mulţi oameni în interiorul arenei

02.42 Premierul Theresa May anunţă că va prezida în această dimineaţă o reuniune a comitetului Cobra, desemnat să răspundă de situaţiile de urgenţă

04.10 Serviciul de Ambulanţă anunţă că au transportat la spitalele din oraş 59 de victime şi că a tratat numeroase persoane la faţa locului

05:30 Locuitori si hoteluri din Manchester ofera cazare celor care s-au aflat la concertul de la Manchester Arena, potrivit news.ro. De asemenea, taxiurile ofera curse gratuite pentru cei care doresc sa ajunga acasa.

05:10 Guvernul Regatului Unit, condus de premierul Theresa May, se va reuni de urgenta marti la ora locala 9.00, dupa explozia de la Manchester soldata luni seara cu 19 morti si circa 50 de raniti, transmite televiziunea Sky News, preluata de Reuters.

ACTUALIZARE. Explozie la Manchester. Ce se știe până acum:

o explozie puternică a avut loc la finalul unui concert al artistei americane Ariana Grande

martorii vorbesc despre explozii, autoritățile confirmă „un incident petrecut în afara arenei”

deflagrația a provocat panică printre spectatorii care au fugit spre ieșiri

potrivit unui anunț al Poliției din Greater Manchester, sunt 19 morți și 50 de răniți

Ariana Grande este în siguranță, anunță un purtător de cuvânt al artistei

un pachet suspect a fost detonat controlat de Poliție, însă s-a dovedit a fi doar „un bagaj cu haine”

Facebook a activat funcția „Safety Check” pentru Manchester

Surse americane spun că explozia a fost provocată, cel mai probabil, de un bărbat care s-a aruncat în aer

Manchester Arena este cea mai mare arenă indoor din oraș, cu o capacitate de circa 18.000 de oameni. Arena are ieșire directă în stația de metrou Victoria și într-o altă stație de tramvai, fiind un nod major de circulație, în partea nordică a centrului orașului.

ACTUALIZARE ora 5:00, ora României (3:00, ora Londrei). Poliția spune că cei 50 de răniți sunt tratați la șase spitale și anunță numerele de urgență la care populația poate primi informații despre victime. De asemenea, poliția pune la dispoziție un număr de telefon la care oamenii pot raporta autorităților antiteroriste orice mișcare suspectă.

ACTUALIZARE. Încă nu a fost identificată oficial natura exploziei, dar premierul Theresa May a spus că incidentul este tratat de poliție ca un „oribil atac terorist”. Informații neconfirmate, care vin din surse americane, sugerează că atacul este opera unui kamikaze. La Londra s-a reunit cabinetul de securitate COBRA și este așteptată o conferință de presă.

Politia cauta piste acum daca nu exista o retea de atentatori sinucigasi considerand suspect modul in care sinucigasul a putut ajunge asa de aproape de public. Se ia in calcul chiar existenta unei celule islamiste si exista temerea ca ar putea urma si alte atacuri.

Atacul nu a fost revendicat pana acum.

La concert au participat peste 20 de mii de persoane, majoritatea tineri. Un purtator de cuvant al Arianei Grande a declarat ca aceasta nu a patit nimic.

UPDATE:

04:30 In jurul Arenei e liniste acum. Doua elicoptere survoleaza zona, iar politia face razii in imprejurimi

04:22 Atentatorul sinucigas ar fi fost identificat (CNN)

04:10 Investigatorii presupun ca atentatorul purta o vesta care sa ascunda explosibilul si ca s-a apropiat neobservat la una din intrarile Manchester Arena in timp ce publicul iesea de la concert. Se vehiculeaza in continuare posiblitatea ca atentatul sa fie un atac organizat, posibil opera unei celule teroriste.

04:05 Martor pentru CNN: Explozia s-a auzit la ora 22:40 (ora locala) si am simtit suflul exploziei in piept. Eram la concert impreuna cu fratele meu de 9 ani. Am evacuat Arena pe culoare din partea opusa celei in care a avut loc explozia.

04:00 CNN: S-a confirmat ca explozia a avut loc la iesirea din Arena si nu in incinta.

Politia va sustine in scurt timp o conferinta de presa

03:40: Martorii sustin ca au vazut pe jos mai multe fragmente rezultate ca urmare a exploziei bombei improvizate.

Politia analizeaza inregistrarile video pentru a cauta posibili suspecti

03:31 Investigatorii spun ca ar putea fi vorba despre un atentator sinucigas care a detonat bomba cand lumea iesea de la concert. Politia cauta piste acum daca nu exista o retea de atentatori sinucigasi considerand suspect modul in care sinucigasul a putut ajunge asa de aproape de public. Se ia in calcul chiar existenta unei celule islamiste si exista temerea ca ar putea urma si alte atacuri.

Atacul nu a fost revendicat pana acum de nicio grupare terorista

03:20 Politia britanica: Incidentul, tratat ca un posibil atentat terorist

Explozie pe Manchester Arena
Explozie pe Manchester Arena
Foto: Twitter
03:04 Explozia a avut loc pe culoarele de iesire la cateva minute dupa terminarea concertului, potrivit CNN.

02:55 Serviciul de ambulanta ii roaga pe oameni sa sune doar daca este vorba de o urgenta pentru a nu aglomera liniile de urgenta

02:48 Martor pentru CNN: Eram langa scena cand am auzit o explozie puternica in partea opusa a scenei si am vazut mai multi oameni pe jos. Oamenii s-au speriat dar nu s-au panicat foarte tare, iar evacuarea s-a facut in ordine.

02:44 Reprezentantii Transporturilor au anuntat ca au inchis circulatia in zona. Intr-o inregistrare de langa Arena se vad mai multe ambulante care se indreapta spre incinta.

02:26 Intr-o postare pe Facebook, Greater Manchester Police a declarat: "Serviciile de urgenta raspund in prezent la rapoartele unei explozii de la Manchester Arena. Exista o serie de decese confirmate si multe persoane ranite. Detalii despre numarul de victime vor urma cat mai curand posibil.", potrivit CNN.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro