VIDEO Au ajuns și polițiștii slugoii PSD? Protest penibil, cu îmbrânceli și acuzații cretine, la Cotroceni

VIDEO Au ajuns și polițiștii slugoii PSD? Protest penibil, cu îmbrânceli și acuzații cretine, la Cotroceni

Reprezentanţii bugetarilor afiliați la Federaţia Publisind, inclusiv ai polițiștilor din sindicatul Europol, au protestat miercuri la sediul Administraţiei Prezidenţiale, Palatul Cotroceni, fiind înregistrat și un incident – îmbânceli cu jandarmii -, sindicaliștii acuzând Jandarmeria că a primit ordin „să creeze busculadă”.

Sindicaliștii protestează față de îngheţarea salariilor şi sporurilor şi a neindexării pensiilor cu valoarea inflaţiei. De asemenea, ei solicită și majorarea salariului minim corelată cu creşterea preţurilor.

„Suntem bugetari iar acesta nu trebuie să fie un stigmat! Noi nu ne putem negocia salariile aşa cum nu putem refuza restricţiile, interdicţiile şi incompatibilităţile impuse de lege. (…) Din anul 2021 îngheaţă din nou şi salariile după doar doi ani de aplicare a legii-cadru, însă îngheaţă exact acele salarii aflate mult sub nivelul prevăzut de lege şi care ar fi trebuit aduse la un nivel corespunzător până în anul 2022”, precizează un comunicat de presă al Publisind.


Sindicaliștii de la Europol au transmis, la rândul lor, că protestează la Palatul Cotroceni „pentru că furia polițiștilor nu mai poate fi stăvilită”.

„După o campanie parșivă și înșelătoare, după ce guvernanții au jurat că vor respecta Constituția si legile țării, au venit cu o ordonanță de urgență în miez de noapte care îngheța tot ce înseamnă drepturi salariale, fie ele și restante, a urmat o nouă ordonanță prin care au tăiat voucherele de vacanță și cel mai probabil vor veni și cu o a treia ordonanță în care vor anunța noi tăieri. Nici la abator nu se fac atâtea ”tăieri” cum face guvernul Cîțu și nici Pinocchio nu mințea atât de mult, cum au fost mințiți polițiștii de acest Executiv”, susține sindicatul Europol.


Sursa foto: Captură video


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...