VIDEO „Au fost uciși mai mult de o mie”/Un soldat rus descrie „succesele” Rusiei pe frontul din Ucraina

VIDEO „Au fost uciși mai mult de o mie”/Un soldat rus descrie „succesele” Rusiei pe frontul din Ucraina

Un soldat rus a descris „măcelul” a 1.000 de camarazi de-ai săi și a spus că aceștia nu au nicio șansă împotriva forțelor ucrainene bine pregătite, potrivit unui apel telefonic interceptat și divulgat de Direcția de Informații Militare a Ucrainei (GUR).

În conversația telefonică, soldatul îi spune mamei sale că întreaga pădure este „plină cu soldați morți”, în timp ce Rusia încearcă să cucerească satul Ivanivka din regiunea Herson, conform The Kyiv Post.

„Acolo are loc un asemenea măcel!” a spus soldatul rus. „Au fost uciși mai mult de o mie”.

El spune că forțele ruse au suferit pierderi grele atunci când au atacat poziții ucrainene puternic fortificate. Când o unitate de 20 de ruși atacă o poziție ucraineană, doar „doi sau trei se întorc”.

Într-un caz, a spus el, o mână de soldați ucraineni au respins sute de soldați ruși.

"Ieri, Sam a zburat cu avionul și a spus că doar opt oameni stăteau în șanț, doar opt haholi (nume în batjocură dat de ruși ucraineilor n.r). Și oamenii noștri merg acolo cu sutele și nici măcar nu sunt capabili să ia un lucru!.

El a spus că lunetiştii şi mitraliorii se aflau în tranşee, într-un un post de gardă betonat pentru a-i proteja.

Business Insider nu a putut verifica în mod independent autenticitatea apelului.

Departamentul de informații al Ucrainei publică periodic apelurilor ale soldaților ruși interceptate, pe care mass-media rusă le respinge adesea ca fiind false.

Rusia atacă pozițiilor ucrainene din orașul Ivanivka, în timp ce încearcă să avanseze spre Kupiansk din regiunea Harkov, au declarat oficialii ucraineni.

Purtătorul de cuvânt al Comandamentului Forțelor Terestre din Ucraina, locotenent-colonelul Volodimir Fitio, a declarat că se aștepta ca Rusia să încerce să recucerească Kupiansk, așa că „au fost construite structuri de apărare adecvate”, potrivit Ukrinform.

Rusia a pierdut 298.420 de soldați în Ucraina de la începutul războilui, afirmă Statul Major General al Armatei Ucrainene.

Rusia a pierdut, de asemenea, 5.167 de tancuri, 9.749 de vehicule blindate de luptă, 9.524 de vehicule și rezervoare de combustibil, 7.180 de sisteme de artilerie, 834 de sisteme de rachete cu lansatoare multiple, 558 de sisteme de apărare aeriană, 320 de avioane, 324 de elicoptere, 5.390 de drone și 20 de ambarcațiuni, notează The Kyiv Independent.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat