VIDEO Băsescu îi cere demisia ministrului Apărării după „gafa” cu rachetele balistice de la Deveselu care confirmă afirmaţiile făcute de Putin

VIDEO Băsescu îi cere demisia ministrului Apărării după „gafa” cu rachetele balistice de la Deveselu care confirmă afirmaţiile făcute de Putin

 Băsescu îi cere demisia ministrului Apărării după „gafa” cu rachetele balistice de la Deveselu care confirmă afirmaţiile făcute de Putin. Fostul președinte, Traian Băsescu, i-a cerut miercuri demisia ministrului apărării, Mihai Fifor, în urma afirmației făcute de acesta că la baza militară de la Deveselu ar exista rachete balistice (ofensive) și nu doar interceptori de rachete (defensivi).

”Mihai Fifor, afară din guvern! N-am crezut că cineva poate face declaraţii mai dăunătoare ţării decât Petre Daea. Şi totuşi, alături de Daea, Mihai Fifor, ministrul Apărării, reuşeşte să facă cea mai ticaloasă şi greşită declaraţie postdecembristă. El afirmă nici mai mult, nici mai puţin că în baza militară de la Deveselu, România ar deţine rachete balistice. Confirmă astfel afirmaţiile făcute frecvent de Vladimir Putin, Serghei Lavrov, Serghei Şoigu şi mulţi alţi deminitari ruşi care încearcă să decredibilizeze realitatea că la Deveselu este instalat un sistem de apărare antirachetă defensiv şi nu un sistem ofensiv”, a scris Băsescu pe Facebook.

Fostul președinte îl mai acuză pe ministrul Apărării că, prin afirmaţia făcută, confirmă încălcarea gravă a acordurilor dintre SUA, NATO și Rusia cu privire la reducerea armamentelor, acorduri aflate în vigoare.

”Cu certitudine afirmaţia lui Mihai Fifor este o prostie, rachetele de la Deveselu sunt rachete interceptoare defensive, fără potenţial explozibil şi care sunt menite să distrugă cinetic eventuale rachete balistice cu raza lungă şi medie de acţiune, lansate de Iran sau Coreea de Nord având ca ţintă teritorii ale statelor membre NATO. Prin afirmaţia sa, Mihai Fifor a alimentat propaganda rusă care încearcă să găsească justificări pentru încălcarea acordurilor cu SUA şi NATO în vederea amplasării de armament în Crimea. Mai mult, afirmaţia lui Fifor are darul de a decredibiliza România şi SUA în faţa propriilor aliaţi, care ar putea crede că i-am dezinformat asupra instalaţiilor de la Deveselu”, a mai scris Traian Băsescu.

”Mihai Fifor a devenit cel mai puternic aliat al Federaţiei Ruse în decredibilizarea deciziilor strategice ale României, SUA si NATO Eu nu pun mâna în foc că Mihai Fifor a făcut doar o gafă. Afară din Guvern , Mihai Fifor”, a conchis fostul președinte.

Reacția lui Traian Băsescu vine după afirmația făcută marți, la Antena 3, de către Mihai Fifor cum că România are în baza miliară de la Deveselu rachete balistice.

Ministrul Apărării a revenit miercuri dimineață asupra declarației făcute, spunând, la Digi24, că a fost vorba de o eroare de interpretare și nu ar fi afirmat că la baza de la Deveselu se află rachete balistice.

Ascultați și voi ce-a spus imbecilul de Fifor. Nu există niciun dubiu că exact ce s-a înțeles a vrut să spună. Ce spune el acum, că a fost virgulă, că morții mă-sii, sunt intoxicări pesediste:


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante