VIDEO Bătaia cu bâte dintre soldații chinezi și indieni a devenit virală

VIDEO Bătaia cu bâte dintre soldații chinezi și indieni a devenit virală

Bătaie cu bâtele între soldații puterilor nucleare China și India, arată o filmare postată pe Twitter, care a devenit virală. „Nu sunteți maimuțe, sunteți câini”, strigă militarii indieni, triumfători, după ce au reușit să arunce peste baricadă militarii chinezi.

Trupele indiene și chineze s-au ciocnit recent pe granița disputată din Himalaya, acesta fiind primul incident cunoscut între cele două puteri asiatice cu arme nucleare din ultimii doi ani.

Ministerul Apărării din India a afirmat că soldații din ambele părți au suferit răni ușoare în confruntarea care a avut loc vineri în sectorul Tawang din teritoriul Arunachal Pradesh, din nord-estul Indiei, o regiune îndepărtată, inospitalieră, care se învecinează cu sudul Chinei.

Beijingul a calificat situaţia drept „stabilă” la frontiera cu India, îndemnând la „menţinerea, împreună, a păcii şi liniştii (…) regiunii frontaliere”.

„Frontiera disputată de 2.100 de mile (3.379 de kilometri) a fost mult timp sursa de fricțiuni între New Delhi și Beijing, tensiunile crescând brusc în iunie 2020, când luptele corp la corp dintre cele două părți au dus la moartea a cel puțin 20 de soldați indieni și patru chinezi în Aksai Chin-Ladakh”, arată CNN.

Frontiera între cele două ţări, o parte a căreia este situată la peste 4.000 de metri altitudine şi nu a fost niciodată trasată cu exactitate, a constituit motivul unui război în 1962.

SURSA: defapt.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

3 Nu are noroc în dragoste și a ieșit cu 6 bărbați în 7 luni ca să-și găsească „jumătatea”

4 VIDEO „Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”

5 Știați cine sunt persoanele care inspectează Sfântul Mormânt încă din Vinerea Mare, înainte de miracolul Luminii Sfinte?