VIDEO Batalionul rus „Piatnașka” din Donețk a fost lovit de „pietre din cer” în cursul dimineții de luni

VIDEO Batalionul rus „Piatnașka” din Donețk a fost lovit de „pietre din cer” în cursul dimineții de luni

Baza militară a batalionului „Piatnașka” a ars ca o torță. Tehnica de luptă a fost complet distrusă, mai mulți soldați au fost uciși. Există și mulți răniți în stare gravă.

Vestea a venit din partea șefului administrației militare-civile regionale Lugansk, Serghei Gaidai, citat de site-ul Obozrevatel.com .

Exploziile deosebit de puternice s-au produs în dimineața zilei de luni, 22 august, când, în urma detonării unui depozit de muniție, a izbucnit un incendiu de proporții, care a afectat întreaga bază a „denazificatorilor”. Potrivit martorilor oculari, evenimentul a avut loc în jurul orei 4.00. S-a întâmplat în districtul Proletarski – nu departe de hipermarketul SIGMA (fostul Auchan).

Batalionul „Piatnașka” era format majoritar din abhazi, cetățeni mobilizați din regiunea Abhazia din Georgia, pe care rușii au ocupat-o în 2008, răpind micuței țări caucaziene jumătate din litoralul său la Marea Neagră.

VIDEO: Atacul ucrainean asupra bazei militare rusești din Donețk

Serghei Gaidai: „Vești bune de dimineață. Câteva explozii în serie. Chiar acum, în vecinătatea Donețk-ului, din nou, fie cineva a fumat neglijent, fie au căzut «pietre din cer» – arde baza renumitei «Piatnașka», a bandei internaționale, care a luptat în Lugansk. Tehnologia modernă a fost distrusă. Va urma continuarea”.

Obozrevatel.com: „Batalionul «Piatnașka» – o formațiune armată ilegală, formată în principal din abhazi – a luptat în rândurile militanților ruși în timpul războiului din estul Ucrainei. Formațiunea face parte din Brigada 100 de pușcași motorizați a Forțelor Armate ale Federației Ruse. A fost creată în iunie 2014”.



Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Primul general român format la Harvard răspunde unei întrebări presante. Ce șanse mai are Ucraina să învingă Rusia

4 Foarte interesante amănunte...

5 Cuvintele sunt de prisos...