VIDEO BBC a lansat o serie video despre România: „Ştefan cel Mare a stat în calea turcilor şi a făcut mai mulţi copii din flori decât Boris Johnson”

VIDEO BBC a lansat o serie video despre România: „Ştefan cel Mare a stat în calea turcilor şi a făcut mai mulţi copii din flori decât Boris Johnson”

De la Ştefan cel Mare la Regina Maria şi de la Enescu la Brâncuşi, prezentatoarea britanică dr. Tessa Dunlop va purta publicul străin într-o călătorie prin istoria României în noua serie video "Who is Romania". Primul episod, despre domnitorul Ştefan cel Marea, a fost difuzat vineri pe Facebook.

 "Who is Romania" este o serie unică de filme destinate platformelor social-media, cu scopul de a promova România într-o manieră inovatoare şi pentru a face cunoscute publicului internaţional personalităţi româneşti cu destine remarcabile. Care e legătura dintre Prinţul Charles şi Dracula? Cum a susţinut Napoleon al III-lea un tânăr pictor român? Cum a pus Regina Maria ţara noastră pe harta mass-mediei şi ce spuneau ziarele vremii? sunt câteva dintre întrebările pe care Tessa Dunlop le va aborda, scrie news.ro.

"Who is Romania" este scrisă şi prezentată de Tessa Dunlop, doctor în istorie şi personalitate media britanică. Pasionată de România şi specialistă în relaţiile româno-britanice ale începutului de secol XX, Tessa vorbeşte româneşte şi este autoarea lucrărilor "The Bletchley Girls” şi "The Century Girls" şi câştigătoare a numeroase premii pentru producţia BBC "Coast".

A venit pentru prima dată în România în 1992, ca voluntar într-un orfelinat şi acum are propria sa familie română. Este considerată o adevărată ambasadoare informală a României. "A fost o plăcere enormă pentru mine să prezint evenimente şi personalităţi istorice ale unei ţări care este atât de des înţeleasă greşit în Vest. Sper că aceste filmuleţe vor oferi povestea şi particularităţile unui popor remarcabil", spune Tessa Dunlop. Seria "Who is Romania" este produsă de Storytailors, casă de producţie internaţională fondată de un român, care acoperă peste 40 de ţări.

Seria beneficiază de suportul Institutului Cultural Român şi de o serie de contribuţii constând în materiale de arhivă din partea unor instituţii precum Centrul Naţional al Cinematografiei sau MNIR. Modalitatea de prezentare: platforme social-media (Facebook, YouTube).

Seria va fi difuzată săptămânal şi continuâ săptămâna următoare cu "Regina Maria". Episoadele vor fi lansate pe https://www.facebook.com/ICRLondon.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...