VIDEO BBC: Comunitatea românească dintr-o stațiune britanică, ținta unor zvonuri false cum că ar fura copiii localnicilor

VIDEO BBC: Comunitatea românească dintr-o stațiune britanică, ținta unor zvonuri false cum că ar fura copiii localnicilor

Comunitatea românească din localitatea Great Yarmouth din comitatul britanic Norfolk este ținta unui val de informații false viralizate pe Internet, potrivit cărora romii și românii ar încerca să fure copiii localnicilor, potrivit BBC. Poliția nu a găsit nicio dovadă care să susțină aceste acuzații, potrivit sursei citate.

BBC arată că a încercat să contacteze persoane care au contribuit la răspândirea mesajelor panicarde referitoare la comunitățile românești, dar niciuna dintre ele nu a dorit să vorbească.

Mesajele răspândite pe Facebook susțin că est-europeni - sunt menționați în special romi din România - au încercat să răpească, în stațiunea Great Yarmouth, copii ai localnicilor. Poliția încearcă, în prezent, să pună capăt răspândirii acestor zvonuri, având în vedere că nu există nicio dovadă care să le susțină.

În respectiva localitate trăiesc cel puțin 4.000 de est-europeni, iar poliția și localnicii, dar și români așezați acolo, vorbesc de tensiuni foarte mari între localnici și imigranții care trăiesc în comunități mai degrabă închise.

Românii citați spun că nu au de-a face cu faptele de care sunt acuzați: "nu furăm copii, nu furăm nimic. Suntem discriminați". Iar unul glumește: "Noi avem copiii noștri. Să fim în stare să îl creștem pe ai noștri. Pentru asta am venit, să creștem copiii. Dacă îmi mai trebuie un copil, mai fac unul cu nevasta-mea".

Reportajul BBC:

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Se coace debarcarea? / Un înalt oficial de la Kremlin ar fi contactat spionajul occidental şi s-ar fi oferit să ajute la oprirea războiului d…

2 Fost şef al spionajului rusesc, reţinut în timp ce încerca să se alăture trupelor ruseşti din Herson

3 Probleme în paradis? Ce dezvăluiri face Vitali Klitschko

4 Foarte interesante amănunte!

5 O „dihanie” HIMARS a spulberat baza grupării teroriste „Wagner” din regiunea Luhansk