VIDEO Biden anunţă că SUA vor trimite Ucrainei un ajutor militar suplimentar de 800 de milioane de dolari

VIDEO Biden anunţă că SUA vor trimite Ucrainei un ajutor militar suplimentar de 800 de milioane de dolari

Preşedintele american Joe Biden a confirmat miercuri trimiterea unui ajutor militar suplimentar de 800 de milioane de dolari pentru Ucraina, care include drone şi sisteme antiaeriene, relatează AFP şi Reuters.

La cererea preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, care s-a adresat miercuri Congresului SUA prin videoconferinţă , "vom ajuta Ucraina să se doteze cu sisteme de apărare antiaeriană suplimentare şi cu o rază mai lungă de acţiune", a spus Biden într-o scurtă alocuţiune.



Sistemele de apărare antiaeriană "vor garanta că armata ucraineană poate continua să oprească avioanele şi elicopterele care îi atacă populaţia", a declarat liderul de la Casa Albă, precizând că noul ajutor cuprinde şi drone.

Prin noul pachet, suma totală alocată într-o săptămână pentru a sprijini armata ucraineană în faţa invaziei ruse ajunge la valoarea "fără precedent" de un miliard de dolari, potrivit lui Biden.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”