VIDEO Bilanț final al „sâmbetei negre”: 2 avioane și 3 elicoptere prăbușite din „cauze necunoscute” în Rusia, la granița cu Ucraina

VIDEO Bilanț final al „sâmbetei negre”: 2 avioane și 3 elicoptere prăbușite din „cauze necunoscute” în Rusia, la granița cu Ucraina

Nu mai puțin de cinci aparate de zbor a pierdut Rusia într-o singură zi, în ceea ce ar putea fi cel mai negru bilanț pentru aviația rusă de la începutul războiului. Potrivit informațiilor din mai multe surse, apărute atât în presa rusă, cât și pe rețelele de socializare, este vorba despre un bombardier Su-34, un avion de vânătoare Su-35 și trei elicoptere de transport Mi-8.

Mai mult, cele cinci aparate de zbor au fost doborâte chiar deasupra Rusiei, într-o regiune aflată la granița cu Ucraina.

Potrivit contului Ukraine Weapons Tracker, aparatele rusești ar fi fost doborâte de rachetele antiaeriane ucrainene deasupra regiunii Briansk din Rusia, aflată la granița cu Ucraina și Belarus. Nu este clar dacă rachetele au fost lansate de la sol sau din aer.

Prăbușirea avionului Su-34 (bombardier) și a unui elicopter Mi-8 a fost confirmată și de agenția rusă de presă TASS , care a publicat știri privind cele două evenimente, dar nu a dat amănunte despre ce a dus la prăbușirea celor două aparate.

Pe rețelele sociale au apărut imagini cu aparate de zbor în picaj. Su-35 este unul dintre cele mai performante avioane de luptă rusești.

De asemenea, martorii au surprins și prăbușirea bombardierului Su-34.

Toate incidentele au fost raportate în regiunea Briansk din Rusia. Într-unul dintre clipurile postate online se vede cum un elicopter pare să fie lovit de un proiectil, cel mai probabil o rachetă, după care urmează o explozie și un nor de fum, iar aparatul se prăbușește în flăcări.

Potrivit ultimei estimări a Ministerului Apărării de la Kiev, ucrainenii au doborât până acum 308 avioane rusești și 294 de elicoptere.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…