VIDEO Buriații refuză să mai lupte în armata rusă pe frontul din Ucraina

VIDEO Buriații refuză să mai lupte în armata rusă pe frontul din Ucraina

După ce primul val de ocupanți ruși în Ucraina a văzut semnele civilizației: drumuri asfaltate în sate, băi în case, aparate de uz casnic funcționale și iluminat stradal, mulți s-au întors acasă morți sau sub forma unui nume în lista persoanelor dispărute.

Alții scriu deja rapoarte despre rezilierea contractelor cu armata rusă.

Sunt deja aproximativ 500 de soldați care s-au întors în patria lor, Buriatia. Acest lucru a fost anunțat de șefa fundației „Buriația Liberă” Alexandra Garmazhapova, pentru televiziunea Freedom Ukraina.

"Aceștia sunt militari care au reziliat contractul cu Ministerul Apărării al Federației Ruse. Le-a luat foarte mult timp să ajungă acasă. Au existat recent și apelurile soțiilor militarilor din Buriația, care au cerut să fie înlocuiți soții lor cu alți militari în Ucraina”, a spus Garmazhapova.

Ea a recunoscut că soțiile militarilor și-au exprimat foarte delicat nemulțumirea din cauza cenzurii rusești. Au trebuit să-și aleagă cuvintele, deoarece în Rusia se poate ajunge la închisoare chiar și din cauza ghilimelelor plasate incorect în jurul cuvântului „operație specială”.

„În total, putem spune că prin fundația noastră au trecut 500 de oameni din Buriația care au refuzat să lupte în Ucraina ”, a spus șeful Fundației Buriația Liberă.


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani