VIDEO Canada: Mii de manifestanţi la Montréal împotriva restricţiilor sanitare

VIDEO Canada: Mii de manifestanţi la Montréal împotriva restricţiilor sanitare

Mii de manifestanţi au defilat sâmbătă în jurul stadionului olimpic din Montréal, care găzduieşte unul dintre principalele centre de vaccinare din Québec, pentru a denunţa măsurile sanitare impuse pentru a contracara al treilea val al pandemiei în Canada, notează AFP.

"Nu măştii", "Nu restricţiilor", "Nu paşaportului sanitar", se putea citi pe mai multe banderole de-a lungul cortegiului, încadrat de o semnificativă prezenţă a poliţiei, potrivit unor corespondenţi ai agenţiei France Prese aflaţi la faţa locului.

 Manifestanţii, în mare parte fără mască şi puţin preocupaţi de măsurile de distanţare, au apreciat "nejustificate" restricţiile sanitare impuse de guvernul provinciei Québec. Ei au denunţat în special purtarea măştii obligatorii în cazul adunărilor în aer liber sau impunerea la nivel de provincie a unor restricţii de circulaţie de la începutul lui ianuarie.

Aceste restricţii de circulaţie, fără precedent în Canada la scară unei provincii de la epidemia de gripă spaniolă de acum un secol, au fost recent relaxate de guvernul centrist al lui François Legault. Québec, a doua provincie canadiană cea mai afectată de pandemie, a impus, de asemenea, un lockdown în mai multe regiuni.

Câţiva manifestanţi au fost arestaţi la începutul marşului, potrivit unui corespondent al AFP, apoi cortegiul a defilat într-o atmosferă festivă, în ritm de tobe.

Cu o zi înainte, premierul Justin Trudeau a denunţat organizarea acestei demonstraţii, apreciind-o "dezolantă" şi contraproductivă. Guvernul provinciei Québec a explicat că aceasta a avut ca rezultat amânarea programărilor la centrul de vaccinare de la stadionul olimpic.

"Din păcate, oamenii care se adună pentru a manifesta contribuie la prelungirea acestor măsuri de sănătate publică", a avertizat Justin Trudeau într-o conferinţă de presă.

Canada înregistrase până sâmbătă peste 1,2 milioane de cazuri de coronavirus şi 24.200 de decese, dintre care mai mult de jumătate în provinciile Ontario şi Québec. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiitoarea l-a înșelat pe Dragnea! Încornoratul și-a făcut bagajele și a părăsit casa cumpărată cu banii lui

2 Rusia, la granițele României? / Manevra președintelui nu mai pare atât de revoltătoare, nu-i așa?

3 Misterul anului / Cine este bărbatul căruia îi făcea sex oral țiitoarea în filmulețul trucat care l-a enervat pe…

4 Rusia, la granițele României? / Misterul vizitei intempestive în SUA a șefului SRI

5 „Dă-i în cap, omoar-o!” / „Planeta Moldova”, faza pe soacre