VIDEO Capii Poliției Române recunosc întâlnirea cu interlopii, din biserică, dar nu demisionează! Penibilii se cred eroi!

VIDEO Capii Poliției Române recunosc întâlnirea cu interlopii, din biserică, dar nu demisionează! Penibilii se cred eroi!

Șeful Poliției Române, Liviu Vasilescu, a confirmat joi întâlnirea pe care a avut-o cu membri ai clanului Duduianu, înainte de înmormântarea fostului lider al grupării. El a susținut că a fost o acțiune oficială a Poliției Române și "cea mai eficientă acțiune legală".
 
 
Șeful Poliției Române, Liviu Vasilescu, și secretarul de stat în MAI Bogdan Despescu au susținut declarații de presă, miercuri după-amiază, după ce președintele Klaus Iohannis a cerut Ministerului de Interne explicații publice despre întâlnirea pe care oficiali din IGPR au avut-o cu membri ai clanului Duduianu, înainte de înmormântarea fostului lider al grupării.
Declarațiile oficialilor din MAI:

 • Evenimentul din București a fost permanent monitorizat pentru a preveni incidente grave
 • Era pusă în pericol sănătaea persoanelor, existau date că la procesiunea din 9 august erau așteptate 9.000 de persoane
 • Exista riscul răspândirii infecției, dar și al unor acte de violență
 • În acea săptămână au fost organizate mai mute acțiuni la nivel național
 • Nu fugim de responsabilitate
 • Din păcate, sâmbătă, 8 august nu am putut continua în același mod activitățile, instanța respingând prropunerile pentru 33 de percheziții
 • În acest context, am cerut devansarea funereliilor și am cerut sprijin Bisericii
 • Modul în care ne-am îndeplinit acțiunea a fost asumat
 • În nicio clipă Poliția nu a negociat siguranța populației și nici aplicarea legii, cu nicio persoană
 • Nu fugim de responsabilitate. Dimpotrivă, încercăm să fim raționali
 • Vă asigurăm că MAI va continua acțiunile de destructurare a grupărilor infracționale
Șeful Poliției Române:
 • A fost o acțiune oficială a Poliției Române. Nu am avut alte victime și nici scandal în stradă, care ar fi făcut mult rău României
 • Am făcut un demers absolut legal, ca să rezolvăm lucrurile, exact în momentul cu eficiență maximă, pentru a proteja populația
 • Primele arme pe care le folosim sunt prevenirea, nu direct pistolul
 • Nu am negociat și nu voi negocia siguranța cetățeanului
.........................
Întrebat miercuri seară, în conferință de presă, despre negocierile dintre șefii poliției cu clanul Duduianu și dacă i-a cerut vreo explicație ministrului de Interne,președintele Klaus Iohannis a afirmat că i-a cerut explicații lui Marcel Vela și le-a primit, dar că nu este rolul său să explice în detaliu.
"Da, am cerut explicaţii ministrului de Interne cu mult timp înainte să se publice aceste lucruri. Am primit explicațiile, dar nu este rolul meu să explic în detaliu. E nevoie de explicații clare și publice din partea șefilor din MAI. Le voi solicita să explice public despre ce a fost vorba", a declarat Iohannis.

Liderul clanului Duduianu, Florin Mototolea, zis Emi Pian, a fost înjunghiat mortal în dimineaţa zilei de 4 august, într-un conflict izbucnit la finalul unei partide de barbut. Principalul suspect, Gheorghe Richard Emanuel, membru al clanului Rinu, a fost reținut. Trupul neînsuflețit al lui Emi Pian a fost ținut o săptămână în casa familiei, timp în care sute de oameni au venit la priveghi fără a respecta normele sanitare, iar polițiștii au supravegheat din stradă, în toată această perioadă.

Ulterior, Elvias Pian, fratele lui Emi Pian, a susținut că a avut o întâlnire, în noaptea de 8 spre 9 august, într-o biserică din București, cu şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, cu şeful Poliţiei Sector 5, Cătălin Păştin, şi cu şeful Poliţiei Capitalei, Bogdan Berechet, pentru a negocia condițiile de înmormântare. Adevărul a publicat imagini făcute pe timp de noapte, iar jurnaliștii spun că acestea ar confirma versiunea relatată de Elvis Pian.
 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Ea i-a „spart mațele” lui Bendeac!

2 Așa arată sfidarea României...

3 „Din peste 850 de milioane de dolari, în 1990 când a fost lichidată ICE Dunărea s-au găsit 20 de dolari”

4 Priviți ce urgie e în Marea Britanie! Meteorologi: Condițiile sunt "terifiante"

5 România are 18 miliardari, cu 7 mai mulți decât anul trecut