VIDEO Care ar fi realitatea sumbră din spatele uriașului incendiu de la Wildberries din Sankt Petersburg

VIDEO Care ar fi realitatea sumbră din spatele uriașului incendiu de la Wildberries din Sankt Petersburg

Un incendiu devastator a distrus în dimineața zilei de sâmbătă, 13 ianuarie, depozitul companiei de comerț online Wildberries, clona rusească a Amazon, din Sankt Petersburg.

Este unul dintre cele mai grave incendii petrecute în ultimii ani în Rusia. Depozitul de 100.000 de metri pătrați a fost distrus în totalitate, iar pagubele sunt estimate, până în acest moment, la 125 de milioane de dolari.

Surse anonime apropiate ministerului de interne din Rusia au declarat pentru canalul media RBC că este privilegiată teoria că incendiul a fost pus intenționat. Canalul oficial de propagandă al Kremlinului, agenția de presa Tass, afirmă că ar fi vorba despre un accident, cauzat de faptul că alarma pentru incendiu a fost oprită din cauza numeroaselor erori.

Pe de altă parte, mai multe canale de Telegram rusești au difuzat sâmbătă informații și mărturii legate de regimul de sclavie la care sunt supuși angajații depozitului.

"Contextul pentru înțelegerea incendiului de la depozitul rusesc Wildberries este următorul: Companiile rusești au fost obligate să plătească armatei o „taxă de sclavie”, livrând un număr de recruți pentru războiul din Ucraina. Unele companii plătesc răscumpărări pentru a proteja angajații. Wildberries, o clonă rusă a Amazonului, a făcut opusul: au livrat în masă soldați sclavi. În schimb, se presupune că patronii au obținut un regim privilegiat pentru afacerile lor din partea statului rus.

Din 2022, Wildberries a ajutat poliția să adune în masă angajații și să-i recruteze forțat. Ei au împins personalul din birouri și depozite pe străzi, unde poliția i-a așteptat și i-au luat cu arcanul pentru armată. Este o practică cunoscută. Până în septembrie 2022, Wildberries a livrat armatei 3.000 de soldați sclavi, atât de mulți, încât depozitul lor din Koledino, regiunea Moscova , nu a mai putut funcționa. Potrivit zvonurilor, incendiul de astăzi din Petersburg a fost pus de angajați care erau furioși pe planurile proprietarilor lor de sclavi de a-i vinde armatei", relatează pe rețeaua X analistul german Sergej Sumlenny, specialist în spațiul est-european.

În depozit lucrează cu predilecție muncitori extrem de săraci și neprotejați social din foste state sovietice precum Tadjikistan sau Azerbaidjan.

Teoria incendiului cauzat de angajați este reluată și de analistul eston Igor Sușko, care a analizat fluxurile de informații de pe social media obscură din Rusia.

"Angajații Wildberries au ars depozitul din Sankt Petersburg, ca răspuns la raidurile fasciste ale lui Putin făcute în locație cu puțin timp mai devreme - mase de muncitori au fost arestați pentru a fi trimiși la luptă în Ucraina", arată Sușko.

Cerul orașului Sankt Petersburg a fost acoperit complet de norul dens de fum. Incendiul a fost încadrat la categoria 5, cel mai grav posibil.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?