VIDEO Care este atmosfera la sediile PSD și PNL: Ludovic Orban pariază pe un scor de 69,5% pentru Iohannis/Atmosferă tensionată la sediul PSD/Apar temeri că Viorica Dăncilă ar putea cădea sub 30%

VIDEO Care este atmosfera la sediile PSD și PNL: Ludovic Orban pariază pe un scor de 69,5% pentru Iohannis/Atmosferă tensionată la sediul PSD/Apar temeri că Viorica Dăncilă ar putea cădea sub 30%

Ludovic Orban pariază pe un scor de 69,5% pentru Klaus Iohannis. La sediul PNL, unde Orban a ajuns în jurul orei 19,00, a fost pregătită o scenă pe care este amplasat un ecran imens, care a fost mutat din partea dreaptă, unde era în seara primul tur, în partea stângă. Pentru că afară burnițează, scena a fost acoperită cu celofan. De pe scena din curtea partidului Klaus Iohannis ar urma să țină un discurs la ora 21.00, după anunțarea rezultatelor exit-poll.
20:28 Klaus Iohannis a ajuns la sediul PNL

20:18 PSD-iștii speră la un scor final de 33% , inclusiv votul din diaspora. Ecaterina Andronescu: Un partid care eșuează trebuie să se regăsească / Cătălin Rădulescu: Eu așa cred, că în diaspora 100% a fost fraudă

20:07
Reamintim că la ultima ședință de partid Dăncilă a stabilit un target de 50 +1 din voturi la al doilea tur al prezidențialelor urmând ca, în caz contrar, liderii de organizații care au înregistrat rezultate slabe să fie înlocuiți din funcție.

În aceste condiții, dacă se obține un rezultat slab, se așteaptă fie decapitări în PSD, fie atacarea conducerii partidului.
 
20:07 Reamintim că la ultima ședință de partid Dăncilă a stabilit un target de 50 +1 din voturi la al doilea tur al prezidențialelor urmând ca, în caz contrar, liderii de organizații care au înregistrat rezultate slabe să fie înlocuiți din funcție.

În aceste condiții, dacă se obține un rezultat slab, se așteaptă fie decapitări în PSD, fie atacarea conducerii partidului.

19.44 Gabriela Firea, la sediul PSD: Nu am venit aici să cântăm prohodul
 
"Este normal să așteptăm rezultatul oficial al votului de la Biroul Electoral și atunci să facem declarații", a spus Firea, la sosirea la sediul PSD.
Întrebată de jurnaliști cine va prelua șefia PSD în cazul unui eșec al Vioricăi Dăncilă, Firea a răspuns: "De unde știți dvs că avem un eșec? Eu cred că e înțelept și corect să așteptăm rezultatul de la BEC, pentru că au mai fost surprize, după cum știți: exit-poll-rurile anunțau un rezultat și dimineață nu mai era acel președinte".
Ea a insistat că trebuie așteptate rezultatele oficiale: "Aceste cifre care se anunță reprezintă analiza sociologică făcută azi la urne, au o valoare, dar hai să așteptăm rezultatele oficiale. Nu vreau să vorbesc despre un eșec. Sau, Doamne ferește, dacă vom pierde, scorul va fi foarte bun pentru candidatul PSD".
La insistențele jurnaliștilor, că se preconizează că va fi un eșec al PSD și întrebată cine și-l va asuma, Firea a spus: "Insist că nu va fi un eșec. (...) Nu am venit aici să cântâm prohodul".
 
19:40 Din culisele tristeții PSD-iste: Viorica Dăncilă și staff-ul mizau pe un scor care sa înceapă cu cifra 4 dar semnalele pe care le primesc din teritoriu sunt contrare. Surse social-democrate susțin că se tem că scorul PSD să nu scadă sub 30%.
 
Un scor de 30 de procente scade șansele lui Dăncilă de a rămâne președintele PSD și deschide lupta pentru șefia partidului.
La ora publicării știrii, la sediul PNL se aflau, alături de alți liberali, Ludovic Orban, Alina Gorghiu și Rareș Bogdan.

În curtea sediului PSD din șoseaua Kiseleff,
 un grup de circa 30 de persoane scandează „Dăncilă, Dăncilă” și „PSD nu te lăsa”.

Liderii PSD preferă deocamdată să stea în birourile din sediul. Aici se aflau, în jurul orei 19,30, Viorica Dăncilă, Mihai Fifor, Orlando Teodorovici, Lia Olguța Vasilescu și Petre Daea.

Atmosfera la PSD este una tensionată, în condițiile în care în cursul după-amiezii psd-iștii au început să primească vești proaste.
PSD-iștii se tem că diferența dintre Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă se va mări considerabil pe măsura ce se apropie închiderea urnelor.

Potrivit unor surse social-democrate, Viorica Dăncilă avea programate o serie de intervenții dupa ora 21 la RTV, Realitatea și Antena 3, dar le-a contramandat.
 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Această ucraineancă l-a „combinat” pe soțul familiei unde fusese cazată în doar 10 zile!

2 Zguduitor articol...

3 VIDEO Priviți cum au „evaporat” ucrainenii o armă rară a rușilor

4 De citit...

5 Nu arată rău nici ea! / Reacția englezoaicei părăsite pentru o ucraineancă refugiată