VIDEO Carmen Dan: La protest, jandarmii nu au avut alt obiectiv decât de a proteja cetățenii care manifestau

VIDEO Carmen Dan: La protest, jandarmii nu au avut alt obiectiv decât de a proteja cetățenii care manifestau

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, marți, că la protestul de duminică jandarmii nu au avut alt obiectiv decât acela de a-i proteja pe manifestanți, precizând că a forțele de ordine s-au retras din dispozitivul de la sediul PSD ca să nu pară că se pregătesc "de vreun asediu".

"Jandarmii nu au avut alt obiectiv decât de a proteja cetățenii care se manifestau și le mulțumesc că au fost așa cum trebuie. Nu au făcut altceva decât să se asigure că cei care sunt în stradă în acel moment sunt protejați. La solicitarea președintelui Camerei Deputaților, i-am rugat pe jandarmi să se retragă din dispozitiv în așa fel încât să nu pară că ne pregătim de vreun asediu. Nu ne pregăteam de niciun asediu", a afirmat Carmen Dan, la Academia de Poliție.

Întrebată în ce calitate i-a solicitat Liviu Dragnea retragerea jandarmilor din fața sediului PSD, ministrul a răspuns că Dragnea "reprezenta din punct de vedere juridic și acel sediu".

De asemenea, întrebată dacă i-a transmis, în seara protestului , liderului PSD, că serviciul secret al MAI ar fi avut vreo implicare în manifestație, Carmen Dan a infirmat această informație.

"Nu am transmis nimic. Eu, dacă declar ceva, declar transparent și pe căi oficiale. Informația care s-a vehiculat e o informație pe surse", a spus ministrul.

AGERPRES/(A — autor: Cătălin Alexandru, editor: Mihai Simionescu, imagine: Alfred Schupler, grafician: Andrei Șerban, redactor video: Mihuț Năstăsache, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...