VIDEO „Cartierul general” al forțelor ruse din Berdiansk, lovit de rachete ucrainene

VIDEO „Cartierul general” al forțelor ruse din Berdiansk, lovit de rachete ucrainene

Ucraina a afirmat că a lovit vineri „cartierul general” militar rusesc și depozitul din orașul portuar ocupat Berdiansk din regiunea Zaporojie, relatează CNN .

„Un cartier general inamic și un depozit de combustibil de la periferia orașului Berdiansk, ocupat temporar, au fost distruse în această dimineață în urma unei lovituri reușite a Forțelor de Apărare”, au declarat Forțele Armate ucrainene într-o postare pe Telegram.

Vladimir Rogov, un oficial instalat de Rusia în regiunea ocupată Zaporojie, a declarat anterior că apărarea aeriană a doborât rachetele lansate de Ucraina asupra Berdianskului.

Mai multe explozii au lovit o zonă din apropierea unui aeroport din Berdyansk, susține Rogov.

„Unsprezece explozii au răsunat în Berdyansk. Există incendii și detonări în apropierea aeroportului”, a precizat aceasta într-o postare pe Telegram.

Forțele Armate Ucrainene au lansat un puternic atac cu rachete de croazieră Storm Shadow asupra aerodromului din Berdyansk, aflat sub ocupaţie rusă. Informaţiile au fost confirmate de administrația militară a orașului Berdyansk, publicând pe rețelele de socializare mai multe imagini şi materiale video din momentul atacului.

La 30 iunie, în jurul orei 9:30, a fost lansat un atac cu rachete asupra aeroportului din Berdyansk, care era folosit de către forţele ruse de ocupaţie ca loc de desfășurare a elicopterelor de atac.

Mai mulţi martori, locuitori ai oraşului Berdyansk, au publicat imagini cu momentul în care apărarea antiaeriană a forţelor ruse de ocupaţie încerca să intercepteze rachetele lansate de armata ucraineană. Aproximativ 11 explozii au fost auzite în direcția aeroportului.

Administrația militară din Berdyansk a raportat că, în urma atacului efectuat de armata ucraineană, a fost lovit cartierul general al forţelor ruse, precum și depozitele de muniții.

Centrul pentru Comunicare Strategică al Forțelor Armate ale Ucrainei a confirmat, de asemenea, lovitură dată de forțele armate ucrainene și a anunțat lovirea cartierului general al forţelor ruse din Berdyansk.

>

Ulterior, mass-media de propagandă rusă a publicat un videoclip cu resturile rachetelor, care, potrivit acestora, au fost găsite la periferia orașului ocupat. Însemnele și seriile de pe epavă permit identificarea precisă a acesteia ca fiind rămășițele rachetei de croazieră Storm Shadow.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat