VIDEO Cât durează să ocolești cu mașina domeniul faraonic al mamei (fostă paznic) lui Oprișan/Acesta este ADEVĂRUL despre PSD, oameni buni!

VIDEO Cât durează să ocolești cu mașina domeniul faraonic al mamei (fostă paznic) lui Oprișan/Acesta este ADEVĂRUL despre PSD, oameni buni!

Camuflat într-o pădure din Vrancea, domeniul deținut de Lucia Gherarde, mama lui Marian Oprișan, are dimensiuni impresionante. Numai parcurgerea unei laturi a curții de forma unei bărci necesită ceva timp într-un autoturism, dezvăluie  Newsweek România .

Averea lui Marian Oprişan, Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vrancea, a redevenit, în ultima vreme, o ţintă pentru presa românească. Motivul? Acesta nu se sfieşte să se afişeze cu maşini luxoase, deși în declaraţia de avere din 2018 nu apare niciun automobil iar cea din 2019 a fost anonimizată (cel puțin pe site-ul CJ).

Ford Shelby de minimum 118.000 de euro

Acum câteva luni, Oprișan a fost surprins la volanul unui Ford Shelby, ultimul model, care valorează, cu dotări minime, 118.000 de euro. Acum, Oprişan își caută şi o limuzină de lux. Acesta a fost filmat în timp ce se interesa de achiziţionarea unui BMW seria 7, în show room-ul unui dealer auto, a scris G4Media.ro.

Întrebat dacă şi-a cumpărat maşina, preşedintele CJ a declarat: "Nu am comandat, am fost în vizită să mă uit, ca oricare om pasionat de automobile. Am văzut o ofertă, am configurat de curiozitate un tip de autoturism, mă gândesc dacă o iau sau nu."

Întrebat de reporterul G4Media.ro de unde provin banii cu care ar face achiziţia, acesta a răspuns: "Nu mai puneți întrebări la capitolul ăsta. Eu am mai declarat că atunci când am intrat în politică, în administrație, aveam un milion și jumătate de mărci. Când mi s-a făcut o înscenare și mi s-a pus sechestru pe o mașină, i-am dat toți banii mamei mele. Acolo sunt banii mei."

Mama putred de bogată a fost paznic la fabrică

De la mamă, șeful CJ Vrancea are şi casa în care locuieşte. Această mătuşă Tamara a lui Marian Oprişan se numeşte Lucia Gherarde și a lucrat 30 de ani la o fabrică de confecţii din Focşani, ca paznic al clădirii. Salariul, cu sporuri de noapte, se învârtea în jurul sumei de 2.000 de lei - sumă lunară care nu ar permite nimănui să facă economii cu care, mai apoi, să construiască un "palat".

În declaraţia de avere din 2018 a lui Oprişan apare doar un depozit de 75.000 de lei şi 51.000 de euro, bani dăruiţi, evident, tot de mama lui, sub formă unui împrumut.

 Anul trecut, nu a fost înregistrată nici o maşină în acte, nimic altceva care să justifice opulenţa pe care o afişează preşedintele Consiliului Judeţean. Prezente în acte sunt doar două împruturi scadente în 2020, care însumează 35.000 de euro. Declaraţia de avere din 2019 a fost anonimizată, la cererea politicianului, ps site-ul CJ.

La fortăreața din pădure

Baronul de Vrancea, cum este "alintat" de popor, locuiește la marginea comunei Boloteşti, la  granița cu comuna Vidra. Dacă o veți căuta, o veți găsi undeva în sudul Moldovei, în judeţul Vrancea. Bolotești are 4.700 de suflete. În curţile oamenilor se află animale şi câte o grădină de legume, pentru subzistență. Drumul principal din comună este mai singurul de Doamne ajută, alături de strada pe care se află primăria, asfaltată doar pană unde se termină clădirea. În rest, uliţele, care nu pot fi denumite străzi, sunt greu de parcurs cu maşina iar peisajul inspiră sărăcie. Și nu doar la prima vedere: cum am şi eu o casă în Boloteşti, știu bine locurile. Dar la casa mai noului meu consătean, Marian al Luciei Gherarde din pădure, nu fusesem încă. Până în week end-ul trecut.

Dacă nu știți regiunea, puteți ajunge la domeniul folosit de Oprișan mergând pe DN 2D, până la 27 de km de Focşani. Curtea care adăpostește imobilele (da, sunt destul de multe) se află într-o zonă ferită de ochii lumii și nu are în vecinătate decât câteva vile răsfirate şi o pensiune. Peste șoseaua care flanchează domeniul - câmp cât vezi cu ochii.

Cum știi că ai ajuns la domeniul lui Oprișan? În primul rând, aerul modest se evaporă ca prin minune și sărăcia e clar că nu a ajuns pe strada lui Marian Oprişan. Gard exterior, alb, este înalt de trei metri și dublat de un paravan de brazi ce ascunde tot ce se află în curte. Lung de câteva sute de metri numai pe o latură, mi-a luat mai bine de un minut să-l depășesc cu maşina.

 

Arca lui Marian

În totală opoziţie cu gardurile caselor din Bolotești, peste care te poți iți să strigi la vecin pentru două linguri de zahăr împrumut, la Gherarde ți-ar trebui o scară să te cațeri pe zid. Tot perimetrul este atent păzit cu camere amplasate pe gard. În spatele curţii se întinde pădurea, accesul fiind complet blocat pentru curioşi.

Interiorul curţii este complet ferit de ochii trecatorilor, poți vedea înăuntru doar din elicopter sau din satelit. Nu este nimic de ascuns acolo, pur şi simplu domnul Oprişan nu are zahăr de împrumutat. Cum elicopterul îmi lipseşte (mie încă nu mi-a cumpărat mama), m-am folosit de Google Maps.

 În imaginile oferite de satelit se pot distinge șapte clădiri mai mari sau mai mici, aproape lipite una de alta, şi încă una ceva mai lăturalnică, în dreapta. În partea din spate se poate vedea şi o piscină. Curtea este una spaţioasă, cu mai multe alei care taie zona cu gazon iar pe langă pomi se văd petice bej, probabil umplute cu nisip sau pietriş. Pentru această construcţie monstruoasă pare ca s-a defrişat o bucată considerabilă de padure, curtea aparând ca o pată pe hartă. Perimetrul are o formă lunguiaţă, de ambarcaţiune văzută de sus.

Estimare: trei milioane de euro

Într-o comună în care curţile oamenilor sunt modeste şi au între 500 și 1.000 mp, Marian Oprişan se distinge cu o fortăreaţă al cărei preț nu a putut fi estimat, nici costurile construcţiei acesteia justificate în mod public. Presa a speculat de-a lungul timpului că locuinţa şi terenul aferent ar valora în jurul sumei de trei milioane de euro, însă nu a fost oferită nicio dovadă clară care să confirme pronosticul. Averea baronului a fost de-a lungul anilor intens dezbătută de presă, atât într-o notă serioasă, cât şi într-o notă ironică. Subiectul a provocat nenumărate glume pe seama sumelor exagerate de bani pe care doamna Gherarde i le tot oferă, din pensie, fiului său, mai "sărac " decât dumneaei.




Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale