VIDEO „Ce naiba e asta? Un OZN, cu siguranță!”/Obiectul misterios în formă de disc, filmat pe front de armata ucraineană

VIDEO „Ce naiba e asta? Un OZN, cu siguranță!”/Obiectul misterios în formă de disc, filmat pe front de armata ucraineană

Un OZN în formă de disc, silențios, a fost surprins recent pe cer în apropierea liniei frontului de către trupele ucrainene, în această țară devastată de război. „Ce naiba este asta? De ce nu se mișcă?” spun câțiva militari din Batalionul 406 al Ucrainei., relatează Daily Mail.

Imaginile ciudate au fost surprinse de Batalionul 406 luna aceasta, cu ajutorul uneia dintre cele peste 300 de drone cu termoviziune folosite de Forțele Armate Ucrainene (UAF) în efortul lor de a apăra națiunea de invazia Rusiei de acum doi ani.

Obiect misterios pe cerul Ucrainei FOTO Captură video

Judecând după scala de temperatură a dronei cu termoviziune, OZN-ul părea mai cald decât imprejurimile sale (avea culoarea „negru cald”), desi un „mesaj de eroare” roșu de pe interfața de control a dronei lasă neelucidate detalii-cheie, dupa cum au declarat experții.

Incidentul este cel mai recent caz de observație OZN deasupra teritoriului ucrainean devastat de razboi , alimentând speculațiile cu privire la existența acestor misterioase obiecte aeriene.

Deși încă neidentificată, aeronava seamănă izbitor de mult cu „Baghdad Phantom” – obiectul subțire și cilindric observat deasupra Irakului în mai 2022 de către camera cu infraroșu a unei drone Reaper a Forțelor Aeriene americane.

Un membru al Batalionului 406 declară că obiectul este „un OZN, cu siguranță”.

„Rămâne pe loc, pe ecran. Măriți mai mult', continuă să dezbată miliatarii ucraineni.

— Stă pe loc, vezi?”

Conversația lor, în limba ucraineană, a fost tradusă și confirmată de mai mulți specialiști care au vizionat filmările pentru publicația DailyMail

În ultimele momente ale clipului, un membru poate fi auzit glumind că ar trebui să „poată să-l bată” cu drona de două kilograme.

Noi arme pentru Ucraina: roiuri de drone cu inteligență artificială care ar putea ataca simultan ținte rusești

Marea Britanie, alături de alți aliați ai Kievului, inclusiv, SUA, intenționează să trimită, în câteva luni, noi drone în Ucraina . Vehiculele dotate cu inteligență artificială ar putea ataca simultan, într-un "roi" țintele rusești.

Planificatorii militari occidentali care dezvoltă această tehnologie cred că aceasta ar putea permite Ucrainei să copleșească anumite poziții rusești cu ajutorul vehiculelor fără pilot, au declarat persoanele care au cerut să nu fie identificate, discutând chestiuni sensibile. Dronele ar putea fi trimise Ucrainei în câteva luni, au spus aceștia, avertizând totodată că termenul ar putea să se deruleze, anunță Bloomberg.

Dronele au devenit din ce în ce mai importante în războiul dintre Rusia și Ucraina, pe măsură ce conflictul se apropie de doi ani, iar la nivel mondial se desfășoară o cursă pentru dezvoltarea de noi tehnologii care ar putea modela viitorul războiului. Rusia își intensifică propria producție internă de drone de luptă pentru a sprijini invazia și a primit provizii semnificative de la aliatul său Iran.

Aliații Ucrainei s-a angajat să livreze 1 milion de drone în țară în decurs de un an, i ar armata a declarat că a folosit drone navale pentru a distruge o navă de război rusă în Marea Neagră, săptămâna trecută.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat