VIDEO Ce nu s-a văzut ieri la TV de la audierea fostei șefe a DNA. Maria Grapini, cel mai agresiv deputat european față de candidatul român

VIDEO Ce nu s-a văzut ieri la TV de la audierea fostei șefe a DNA. Maria Grapini, cel mai agresiv deputat european față de candidatul român

​Ce nu s-a văzut ieri la TV de la audierea fostei șefe a DNA. Maria Grapini, cel mai agresiv deputat european față de candidatul român. Candidatul român pentru funcția de procuror-șef european, Laura Kovesi, s-a aflat, aprope o oră, sub tirul întrebărilor deputaților europeni, dar și ale presei, la Parlamentul European, unde a fost audiată, alături de contracandidații săi la funcția de procuror-șef european, Jean-François Bohnert (Franța) și Andres Ritter (Germania).

Urmăriți acest material video realizat de  HotNews.ro :

 

 Cei 3 candidați au fost audiați marți de Comisiile reunite de Libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) și de Control bugetar (CONT), care au împreună 100 de membri din toate cele 28 de state UE.

Dintre toți europarlamentarii, Maria Grapini (Romania - Partidul Puterii Umaniste, S&D) a fost cea mai agresivă față de candidata româncă la funcția de procuror-șef european.

Candidatul francez, Jean-François Bohnert, a reușit să atragă simpatia multor europarlamentari, vorbind în mai multe limbi europene, însă au fost și deputați europeni, ca Sophia in 't VELD (ALDE, Olanda), care i-au pus la îndoială capacitatea de a fi „un pitbull” în lupta contra fraudei.
Andres Ritter, candidatul din Germania, a avut o prestație care a putut părea mai degrabă ștearsă, în fața europarlamentarilor.

În comisia CONT, Kovesi a câștigat decizia, cu 12 puncte, în timp ce Bohnert a obșinut 11 voturi, iar Ritter, unul singur.

Miercuri, la ora 12,00, și Comisia LIBE este așteptată cu un vot.



Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”