VIDEO „Ce să fac, mă băieți, cu banii ăștia?”/Patronul de club care se spărgea în figuri, condamnat la peste 8 ani de închisoare pentru contrabandă și recidivă

VIDEO „Ce să fac, mă băieți, cu banii ăștia?”/Patronul de club care se spărgea în figuri, condamnat la peste 8 ani de închisoare pentru contrabandă și recidivă

Stelian Tocia, fostul patron al cluburilor Morgana din București și Constanța, a fost condamnat la o pedeapsă grea cu închisoarea, relatează ziare.com .

Tocia a făcut furori în România după ce s-a filmat în ajunul Crăciunului din 2020 cu un teanc de bancnote de 500 de euro. Afaceristul a fost condamnat la Judecătoria Sectorului 5 din București la 8 ani și 6 luni de închisoare, fiind găsit vinovat pentru contrabandă în recidivă.

În același dosar au mai fost condamnați alți doi parteneri ai afaceristului constănțean, Ionuț Cristian Apostol, la 7 ani de închisoare, și Tinel Florin Ivănuș - 2 ani de închisoare. Sentința dată de Judecătoria Sectorului 5, pe 25 ianuarie 2023, nu este definitivă.

Pe lângă pedepsele cu închisoarea, instanța i-a obligat pe cei trei inculpați din dosar să plătească 3.607.211,74 lei, la care se adaugă obligaţiile fiscale accesorii, începând cu data scadentă (09.02.2021) şi până la data achitării integrale a prejudiciului adus statului.

În vederea recuperării prejudiciului, instanța a decis să menţină măsurile asiguratorii asupra terenului intravilan în suprafaţă de 5 hectare situat în comuna Corbu, județul Constanţa, în valoare de 27.500 euro, proprietatea inculpatului Tocia Stelian, potrivit portalului instanțelor de judecată.

Totodată, au fost menţinute măsurile asiguratorii asupra sumei de 17.000 euro aparţinând inculpatului Apostol Cristian-Ionuţ. În plus au fost confiscate de la Tocia Stelian, Apostol Cristian-Ionuţ şi Ivănuş Florin-Tinel cele 268.500 pachete (537 baxuri) ţigarete de contrabandă, ridicate de organele de poliţie din cadrul DGPMB – SICE în datele de 16.12.2020 – 10.000 pachete ţigarete, 29.12.2020 – 500 pachete ţigarete, 03.01.2021 – 5.000 pachete ţigarete şi 09.02.2021 – 253.000 pachete ţigarete, aflate în custodia direcţiei Regionale Vamală Bucureşti.

Ancheta în acest dosar a început în ianuarie-februarie 2020, atunci când mai multe persoane, cercetate în dosare penale similare, de contrabandă, au făcut denunțuri și au explicat anchetatorilor care este sursa lor de țigări de contrabandă, indicând rețeaua dezvoltată de Tocia și partenerii săi.

Pentru prinderea contrabandiștilor, statul român, prin Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Poliția Municipiului București, a pus la bătaie suma de 98.000 de lei pentru a putea dovedi afacerea ilegală.

Țigările de contrabandă, mărcile President, Marble, Marlboro și Ashima, erau aduse în țară via Ucraina-Bulgaria și depozitate ulterior în case aflate în construcție sau prin garajele unor complici, în Sectorul 5 și Sectorul 3 din București.

Când unul dintre denunțători a anunțat poliția că se pune la cale vânzarea unei mari cantități de țigarete de contrabandă, un investigator sub acoperire a fost pus în relație cu rețeaua. Au fost trei achiziții controlate, iar baxurile de țigări au fost cumpărate cu bani ”însemnați”.

A fost singura modalitate prin care s-a putut dovedi afacerea ilegală, arată anchetatorii în rechizitoriu.

Contrabandiștii nu au putut fi interceptați telefonic, aceștia folosindu-se în discuții doar de aplicațiile Telegram și WhatsApp. În plus, foloseau telefoane ”înrolate într-o aplicaţie de gestiune la distanţă de tip... Prin intermediul acestei aplicaţii de gestiune au fost instituite restricţii majore asupra funcţionării şi posibilităţii de configurare a telefonului, astfel că nu a fost identificată de către specialist nicio metodă pentru evitarea restricţiilor impuse de aplicaţia de gestiune de la distanţă”, se arată în actul de acuzare.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

4 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

5 Foarte interesante amănunte...