VIDEO Ce se întâmplă în Rusia? Avioanele iau foc în aer. 8 incidente aviatice înregistrate într-o săptămână!

VIDEO Ce se întâmplă în Rusia? Avioanele iau foc în aer. 8 incidente aviatice înregistrate într-o săptămână!

Motorul unui avion rusesc a luat foc la scurt timp după ce s-a ridicat în aer, iar un altul nici măcar nu a mai putut decola din cauza unei degajări de fum care a umplut cabina pasagerilor. Sunt doar două dintre cele nu mai puțin de opt incidente care au avut loc în ultima săptămână în Rusia, potrivit unui oficial ucrainean, care citează canale media rusești.

Motorul unui avion rusesc de marfă Tu-20 a luat foc în timpul decolării de pe aeroportul din Ulan-Ude (în sud-estul Rusiei), iar pilotul a golit rezervoarele de combustibil și a reușit să aterizeze, a scris Anton Gherașcenko, consilier al ministrului ucrainean de Interne, pe rețeaua X, citând media rusești.

În imaginile distribuite de oficialul ucrainean se vede o dâră de foc care iese din motorul unui avion aflat în aer.

Un alt avion, Boeing 777, nici nu a mai apucat să decoleze de pe aeroportul din Moscova, pentru că în cabina pasagerilor s-a degajat fum alb de sub un scaun, iar zborul a fost anulat.

Acesta a fost al optulea incident cu avioane rusești într-o săptămână, mai arată oficialul ucrainean, care enumeră evenimentele aeriene din Rusia.

Un aparat cu 182 de oameni la bord a aterizat de urgență la Moscova, din cauza unor probleme la sistemul de stabilizare.

Un altul, A321, a aterizat de urgență la Sankt Petersburg, după o alertă privind sistemul de aer condiționat din cockpit.

Un Boeing 737 a aterizat de urgență după ce senzorii au indicat scăderea presiunii în una din roțile trenului de aterizare.

Alte incidente care au dus la aterizări de urgență au fost înregistrate atât cu aparate de proveniență occidentală (Boeing sau Airbus), cât și de fabricație rusească.

În ultima vreme au apărut mai multe semnale privind o criză a industriei aeriene din Rusia, care, din cauza sancțiunilor impuse de Occident, nu mai are acces la echipamente și piese de schimb pentru avioane, ceea ce face aproape imposibilă întreținerea flotei aeriene civile.Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Voi ați văzut chestiile ăstea cu „Piedonii”

2 Inspector ITM către un patron: „Boule, s-gi p-la” / „Bă, mu-e, să te f-t în gură, analfabetule, milionarule în Euro!”

3 Ungaria tace și face...

4 „Și beat și treaz, Piedone nu candidează nici la președinție, nici la Primăria Capitalei. Punct. Așa să-mi ajute Dumnezeu”

5 Povestea unui dependent de sex / „M-am culcat cu 300 de femei pe la spatele soției mele și o imploram să facă dragoste de cinci ori pe zi”