VIDEO Ce simpatic! Unul dintre câștigătorii premiului Nobel a trecut strada să-și trezească vecinul, și el câștigător

VIDEO Ce simpatic! Unul dintre câștigătorii premiului Nobel a trecut strada să-și trezească vecinul, și el câștigător

Câștigarea premiului considerat Nobelul pentru Economie i-a luat complet prin surprindere pe doi profesori americani. Unul dintre ei a aflat vestea de la celălalt câștigător, care l-a trezit din somn. Cei doi au fost recompensați pentru o teorie despre optimizarea vânzărilor la licitații, potrivit  Sky News .

„Dormeam și telefonul meu era setat să nu preia apeluri de la numere necunoscute, așa că nu m-au putut contacta. Cineva a bătut la ușă, era celălalt câștigător, Bob Wilson, care locuiește peste drum. A venit la mine, a bătut la ușă să-mi zică, "Paul, trezește-te, ai câștigat premiul Nobel". Așa am aflat”, a povestit Paul Milgrom.

Imaginile cu surpriza lui când a aflat că a câștigat premiul au fost surprinse de o cameră de supraveghere.

Premiul Nobel 2020 pentru Economie a fost acordat, luni, americanilor Paul R. Milgrom and Robert B. Wilson pentru "îmbunătăţirile aduse teoriei licitaţiei şi invenţiilor referitoare la noile formate ale licitaţiei".

Noile formate ale licitaţiei reprezintă "un exemplu minunat" al modului în care cercetările de bază pot ulterior genera invenţii de care va beneficia societatea. Laureaţii din acest an, Paul Milgrom şi Robert Wilson, de la Universitatea Stanford, au studiat cum funcţionează licitaţiile. De asemenea, ei au folosit cunoştinţele dobândite pentru a schiţa noi formate ale licitaţiei pentru bunuri şi servicii care sunt dificil de vândut în mod tradiţional, cum ar fi frecvenţele radio. Au beneficiat de descoperirile lor vânzătorii, cumpărătorii şi plătitorii de taxe din întreaga lume, precizează nobelprize.org.

Totuși, Milgrom și-a primit cu calm victoria.

„Aceasta este economie. Nu este Premiul Nobel pentru Pace, nu este ca și cum aș fi mers să ajut oamenii să încheie un război”, a spus el.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?