VIDEO Ce simpatic! Unul dintre câștigătorii premiului Nobel a trecut strada să-și trezească vecinul, și el câștigător

VIDEO Ce simpatic! Unul dintre câștigătorii premiului Nobel a trecut strada să-și trezească vecinul, și el câștigător

Câștigarea premiului considerat Nobelul pentru Economie i-a luat complet prin surprindere pe doi profesori americani. Unul dintre ei a aflat vestea de la celălalt câștigător, care l-a trezit din somn. Cei doi au fost recompensați pentru o teorie despre optimizarea vânzărilor la licitații, potrivit Sky News.

„Dormeam și telefonul meu era setat să nu preia apeluri de la numere necunoscute, așa că nu m-au putut contacta. Cineva a bătut la ușă, era celălalt câștigător, Bob Wilson, care locuiește peste drum. A venit la mine, a bătut la ușă să-mi zică, "Paul, trezește-te, ai câștigat premiul Nobel". Așa am aflat”, a povestit Paul Milgrom.

Imaginile cu surpriza lui când a aflat că a câștigat premiul au fost surprinse de o cameră de supraveghere.

Premiul Nobel 2020 pentru Economie a fost acordat, luni, americanilor Paul R. Milgrom and Robert B. Wilson pentru "îmbunătăţirile aduse teoriei licitaţiei şi invenţiilor referitoare la noile formate ale licitaţiei".

Noile formate ale licitaţiei reprezintă "un exemplu minunat" al modului în care cercetările de bază pot ulterior genera invenţii de care va beneficia societatea. Laureaţii din acest an, Paul Milgrom şi Robert Wilson, de la Universitatea Stanford, au studiat cum funcţionează licitaţiile. De asemenea, ei au folosit cunoştinţele dobândite pentru a schiţa noi formate ale licitaţiei pentru bunuri şi servicii care sunt dificil de vândut în mod tradiţional, cum ar fi frecvenţele radio. Au beneficiat de descoperirile lor vânzătorii, cumpărătorii şi plătitorii de taxe din întreaga lume, precizează nobelprize.org.

Totuși, Milgrom și-a primit cu calm victoria.

„Aceasta este economie. Nu este Premiul Nobel pentru Pace, nu este ca și cum aș fi mers să ajut oamenii să încheie un război”, a spus el.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / O fostă agentă a Secret Service dezvăluie ce i-a spus Putin lui Bush, în 2008, la București

2 „Ce ne va trimite data viitoare? Perne?” / Vitali Klitschko, „fără cuvinte” după ajutorul militar promis de Germ…

3 N-au leac! / Priviți ce hartă le-au prezentat ucrainenii americanilor!

4 VIDEO Încă o dovadă că USR este doar un hârdău de rahat care încă n-a explodat

5 De belea! Alexandra Stan, din ce în ce mai fierbinte! Să nu dea iar în clocot...