VIDEO Cel care stă cu mâinele încrucișate este președintele Germaniei, lăsat să aștepte la ușa avionului, în Qatar, o jumătate de oră

VIDEO Cel care stă cu mâinele încrucișate este președintele Germaniei, lăsat să aștepte la ușa avionului, în Qatar, o jumătate de oră

Incident diplomatic. Președintele Germaniei Frank-Walter Steinmeier a fost lăsat miercuri să aștepte o jumătate de ceas în avionul care l-a adus în Qatar pentru o vizită oficială de trei ore. Deși covorul roșu era întins, niciun oficial nu era prezent pentru a-l întâmpina pe liderul german, notează Deutche Welle .

Președintele Germaniei a fost lăsat să aștepte 30 de minute la ușa avionului în timpul iviziei oficiale în QatarFoto: Bernd von Jutrczenka / DPA / Profimedia

Steinmeier a fost suprins în timp ce stătea cu mâinele încrucișate, încruntat, uitându-se lung de la bordul avionului armatei care l-a transportat la Doha după oficialii qatarezi.

Covorul roșu era întins, o gardă de onoare militară era prezentă pe Aeroportul Internațional Hamad din Doha, dar Steinmeier a așteptat sub soarele arzător aproximativ 30 de minute până și-a făcut apariția Sultan al-Muraichai, ministrul de stat pentru afaceri externe din Qatar.

La scara avionului singurul care îl aștepta pe Steinmeier era ambasadorul Germaniei în Qatar, Lothar Freischlader.

Chiar și șa, Steinmeier a părăsit aeroportul la timp pentru întâlnirea programată cu emirul statului Qatarul, șeicul Tamim bin Hamad Al Thani.

Jurnalista DW Rosalia Romaniec, care însoțea delegația lui Steinmeier, s-a întrebat după incidentul diplomatic dacă a fost o greșeală de organizare sau a fost o mișcare deleiberată a țării arabe, după ce liderul de la Berlin a petrecut timp în Israel în timpul călătoriei sale de trei zile în Orientul Mijlociu, urmată de două nopți în Oman și doar trei ore în statul din Golf.

În Germania, influența Doha asupra războiului dintre Israel și Hamas este considerată oarecum controversată, deoarece în Qatar se află aripa politică a Hamas.

Acest lucru i-a determinat pe unii să se întrebe dacă aparenta întârziere a fost un răspuns la declarațiile făcute recent de ministrul german de externe Annalena Baerbock înainte de vizita recentă a lui Al Thani la Berlin.

„Nu acceptăm sprijinul pentru terorism", a declarat Baerbock pentru postul public de televiziune ZDF la acea vreme. „Pentru a pune capăt acestui terorism", a adăugat ea, „țări precum Qatar au o responsabilitate specială".


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?