VIDEO Cel puţin 17 răniţi într-o explozie accidentală în Los Angeles, în timpul intervenţiei unei echipe de genişti

VIDEO Cel puţin 17 răniţi într-o explozie accidentală în Los Angeles, în timpul intervenţiei unei echipe de genişti

Cel puţin 17 persoane au fost rănite miercuri seara în Los Angeles în timpul unei intervenţii eşuate a unei echipe de genişti care a încercat să declanşeze explozia controlată a unor dispozitive explozive artizanale confiscate împreună cu câteva tone de artificii ilegale, au declarat oficiali, relatează AFP.

Deflagraţia, care a avariat case şi a spart ferestre, a rănit zece ofiţeri de poliţie şi şapte civili, potrivit şefului Departamentului de poliţie din Los Angeles, Michael Moore, care a declarat într-o conferinţă de presă că viaţa lor nu este în pericol.

Explozia a aruncat în aer plafonul unui camion de deminare şi o minge de foc a fost proiectată pe cer deasupra cartierelor din sudul oraşului californian, potrivit imaginilor difuzate de canalele de ştiri locale.



Motivele eşecului misiunii echipei de genişti, care ar fi trebuit să permită "eliminarea în siguranţă" a explozibililor, nu sunt clare, a declarat şeful poliţiei.

"Protocoalele au fost respectate, însă totuşi s-a întâmplat ceva ce nu ar fi trebuit să se întâmple în vehicul şi nu ştim de ce", a mai spus el.

Michael Moore a declarat că poliţia a fost alertată telefonic miercuri cu privire la prezenţa unor artificii ilegale într-o casă privată.

Ofiţerii au descoperit în locuinţă numeroase cutii de carton care conţineau artificii ce se găsesc de obicei pe piaţă, pentru un total estimat de 2.300 de kilograme de articole pirotehnice.

Ei au găsit, de asemenea, pe lângă artificii, dispozitive explozive fabricate cu ajutorul unor doze de băuturi la care fusese adăugat un mecanism detonator.

Aceste mecanisme explozive au fost plasate în interiorul camionului de deminare, iar explozia lor a fost provocată de echipa de intervenţie la ora 18:40 locală.

Un bărbat care locuia în casa în care erau depozitaţi explozivii, Arturo Cejas, în vârstă de 27 de ani, a fost arestat şi acuzat de deţinere de explozivi. Poliţia intenţionează, de asemenea, să-l acuze de punere în pericol a unui copil, fratele său de 10 ani care a fost găsit în locuinţă.

Artificiile ar fi fost achiziţionate "din afara statului" California şi transportate la Los Angeles pentru a fi vândute pe 4 iulie, cu ocazia zilei naţionale a SUA, a mai spus şeful poliţiei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...