VIDEO Celebrul pod Francis Scott Key din Baltimore s-a prăbușit după ce a fost lovit de o navă

VIDEO Celebrul pod Francis Scott Key din Baltimore s-a prăbușit după ce a fost lovit de o navă

Podul Francis Scott Key din Baltimore, Maryland, s-a prăbușit marți după ce a fost lovit de un cargobot. Podul a fost închis circulației în urma unui „incident”, a precizat Autoritatea de transport din Maryland pe contul său de Twitter, potrivit postului american ABC, citat de BFM TV .

Accidentul a fost confirmat de Matthew West, subofițer de primă clasă al Pazei de Coastă din Baltimore, pentru New York Times. El nu a precizat tipul de navă și nici momentul în care aceasta a lovit podul. Amploarea pagubelor nu este clară la acest moment.

În mai multe videoclipuri postate pe rețelele de socializare se poate observa că o parte foarte mare din impresionanta structură metalică, inaugurată în 1977, s-a prăbușit în râul Patapsco.

Kevin Cartwright, directorul de comunicare al Departamentului de Pompieri din orașul Baltimore, a confirmat pentru BBC că podul a fost lovit de „un vas mare”, ceea ce a dus la prăbușirea acestuia în râul Patapsco.

El a adăugat că „până la șapte persoane și mai multe vehicule” au căzut în râu.

În prezent, are loc o operațiune de salvare în curs de desfășurare condusă de Departamentul de Pompieri, care colaborează cu paza de coastă americană și cu alte agenții din Maryland.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Nu vreau sa fiu ăla din diaspora care se crede cu nasul pe sus, dar las-o dracului de treabă”

2 Andrei Caramitru șterge pe jos cu Nicușor Dan

3 VIDEO Kadîrov și tragi apa...

4 Un fascinant material despre istoria Pământului... Ce s-ar fi întâmplat acum 591 de milioane de ani...

5 VIDEO Cu invitați din Laos și Cuba, „măreața” Rusie s-a afișat cu un singur tanc la parada de la Moscova și cu bocanci pierduți de soldați...