VIDEO Chestia asta chiar s-a întâmplat în Parlamentul României...

VIDEO Chestia asta chiar s-a întâmplat în Parlamentul României...

Parlamentarii UDMR au fost marți seară ținta jignirilor si intimidărilor din partea lui Dan Tanasă, politician AUR, și Daniel Ghiță, membru al Partidului Social Democrat (PSD), arată publicația Maszol , care a publicat și imagini video cu incidentele. Deputații AUR și PSD l-au agresat și pe un parlamentar USR.

Incidentele au avut loc în timpul dezbaterilor din plenul reunit al Parlamentului pentru legea bugetului de stat 2024.

Tonul a fost dat de Dan Tănasă, potrivit Maszol, care i-a strigat unui parlamentar UDMR „Miroși a Pálinka!”. Apoi a strigat la politicienii maghiari că sunt la guvernare cu social-democrații și liberalii, dar „nu au făcut nimic” și i-a numit „politicieni de circ”.

În acel moment, senatorul UDMR Tanczos Barna s-a ridicat și i-a spus lui Tanasă – cunoscut pentru desele sale ieșiri publice împotriva comunității maghire – să plece și să îi lase colegii în pace. Conflictul a escaladat, reprezentanții ambelor părți s-au insultat unul altuia în limba română și maghiară, potrivit Maszol.

Atunci a intrat în scenă deputatul PSD Daniel Ghiță, fost campion de box, cunoscut pentru ieșirile violente. A fost nevoie de intervenția fostului ministru al muncii Marius Budăi pentru a-l calma.

La scurt timp după scandalul din plen, Ghiță l-a tras de ureche, într-un gest de intimidare, pe Sebastian Cernic (USR).

Daniel Ghiță e membru PSD, în ciuda deselor sale derapaje violente din Parlament. Partidul lui Marcel Ciolacu nu l-a exclus din rândurile sale.



Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?