VIDEO China anunţă 57 de noi cazuri de infectare cu Covid-19, cel mai mare număr din ultimele două luni

VIDEO China anunţă 57 de noi cazuri de infectare cu Covid-19, cel mai mare număr din ultimele două luni

Autorităţile sanitare chineze au raportat pentru sâmbătă 57 de noi cazuri de coronavirus, acesta fiind cel mai mare număr de infectări anunţat după 13 aprilie, relatează Reuters, preluată de  News.ro .

38 dintre cazurile confirmate au avut transmitere locală, 36 fiind la Beijing, acolo unde 11 cartiere au fost plasate în carantină, după descoperirea unui focar în piaţa Xinfadi.

Chu Junwei, oficial al districtului Fengtai din sud-vestul Beijingului a declarat, sâmbătă, într-o conferință de presă, că districtul este în ”stare de urgență de război”.

După ce 517 persoane au fost testate în piața angro Xinfadi din district, 45 au fost găsite infectate cu noul coronavirus, deși niciuna nu avea simptome de Covid-19, a spus Chu.

 

 
Un purtător de cuvânt al primăriei orașului a declarat că toți pacienții cu Covid-19 confirmați vineri în Beijing vizitaseră piața Xinfadi.

Capitala chineză a oprit toate evenimentele sportive și turismul între provincii, cu efect imediat.

Districtul Fengtai a izolat 11 cartiere din apropierea pieței unde a apărut focarul. Piața Xinfadi a fost închisă sâmbătă la ora 3 dimineața.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro