VIDEO China pregăteşte artileria grea împotriva Hong Kong. Imagini din satelit cu blindate ale armatei chineze, staţionate la graniţă

VIDEO China pregăteşte artileria grea împotriva Hong Kong. Imagini din satelit cu blindate ale armatei chineze, staţionate la graniţă

China pregăteşte artileria grea împotriva Hong Kong. Imagini din satelit cu blindate ale armatei chineze, staţionate la graniţă.

Protestele nu se opresc în Hong Kong, nici după ce autorităţile au reuşit să îi scoată pe protestatari din aeroportul din oraş. Imagini de satelit arată vehicule militare ale armatei chineze staţionate în Shenzen, în apropierea graniţei cu Hong Kong, relatează CNN.

Vehiculele care au fost staţionate recent în zonă pot fi văzute în interiorul unui stadion, aproape de portul din Hong Kong, relatează  Digi24.ro .


China a condamnat protestele din Hong Kong şi le-a calificat drept „comportament care se apropie de terorism” - un semn că îşi înăspreşte discursul cu privire la proteste şi că e posibil să acţioneze în forţă. E a doua oară în această săptămână când autorităţile de la Beijing califică protestul drept terorism, conform BBC.

Până acum, autorităţile de la Beijing s-au limitat în răspunsuri directe la situaţia din Hongkong. China s-a angajat, însă, într-o campanie de boicot împotriva firmelor care susţin protestele din fosta colonie britanică. Cathay Pacific, compania aeriană din Hong Kong, dependentă de piaţa chineză, a fost forţată de campania de boicot din presa de stat chineză să ia măsuri împotriva personalului care s-a alăturat protestelor după ce, anterior, le dăduse permisiunea de a face ce doresc, relatează BBC.

Protestele din Hong Kong durează deja de peste două luni. Studenţi, avocaţi, oameni de afaceri, cu toţii au ieşit în stradă pentru a denunţa un proiect de lege controversat. Acesta prevede ca guvernul din Hong Kong să extrădeze suspecţi către țări cu care nu are acorduri în acest sens, inclusiv către China. Oamenii se tem, însă, că autorităţile de la Beijing vor profita şi îi vor vâna pe oponenţii politici ai regimului.

Fostă colonie britanică, Hong Kongul a revenit sub suveranitatea Chinei în 1997, după 157 de ani, și se bucură de un statut special și de autonomie. Hong Kong a fost ocupat gradual de Imperiul Britanic începând cu 1841. În 1898, britanicii au forţat Dinastia Qing, administraţia imperială de la acea vreme a Chinei, să semneze un tratat prin care o mare parte a regiunii Hong Kong a fost cedată Regatului Unit pe o perioadă de 99 de ani. Termenii acestei concesiuni au expirat în 1997, când britanicii au returnat regiunea printr-un tratat care prevede o largă autonomie faţă de Beijing până în 2047. Hong Kong este a patra cel mai dens populată regiune a lumii.




Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...