VIDEO Cîmpeanu: Fructe şi legume în valoare de 76.000.000 lei, pentru elevi; Programul "Masă caldă în şcoli" continuă

VIDEO Cîmpeanu: Fructe şi legume în valoare de 76.000.000 lei, pentru elevi; Programul "Masă caldă în şcoli" continuă

Programul-pilot "Masă caldă în şcoli" va continua în 150 de unităţi de învăţământ din ţară, iar elevii vor beneficia în acest an şcolar, pe lângă produse de panificaţie şi produse lactate, şi de fructe şi legume în valoare totală de 76 de milioane de lei, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria, acesta a precizat că Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă privind continuarea programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 150 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat. Programul "Masă caldă în şcoli" va avea în acest an o valoare de 46,4 milioane lei.Totodată, în şedinţa de joi, Guvernul a adoptat hotărârea prin care este stabilit un buget în valoare totală de 501 milioane lei în vederea implementării Programului pentru şcoli.

"Este vorba de un program care vizează, în plus faţă de componenta deja cunoscută de lapte şi produse lactate - în valoare de 167 milioane lei, în plus faţă de componenta cunoscută de produse de panificaţie - în valoare de 181 milioane de lei, avem şi o componentă în valoare de 76 de milioane lei, care vizează fructe şi legume proaspete pentru elevii din şcolile din România. Până la incidenţa sumei de 501 milioane lei sunt măsuri educative", a explicat el.

Ministrul a menţionat că va fi posibilă redistribuirea în colectiv a produselor neconsumate.

"O prevedere pe care o consider foarte importantă în această hotărâre de Guvern este posibilitatea redistribuirii în colectiv a produselor neconsumate. Ştiţi că a fost o problemă cu ce se întâmplă cu acele produse care nu sunt consumate, nu sunt ridicate de elevi sau de părinţi. Hotărârea de Guvern prevede posibilitatea de redistribuire în cadrul colectivului", a precizat Cîmpeanu. AGERPRES/(A - autor: Irinela Vişan, editor: Claudia Stănescu, editor online: Ady Ivaşcu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Lovitură sub centură pentru Putin de la aliatul său, Lukașenko

2 Şeful spionajului militar ucrainean: Eliberarea peninsulei Crimeea va începe în primăvara anului viitor. Nu există altă opțiune

3 VIDEO „Niciodată în viața mea nu am văzut oameni treji în taberele de instrucție militară” - Un general în retragere, despre imaginile cu ruși beți cr…

4 VIDEO Explozii puternice în Crimeea, la o bază aeriană rusească. Rușii spun că un avion ar fi derapat și a luat foc

5 Cele trei nume luate în considerare de PSD pentru prezidențialele din 2024. Ciolacu susține că nu-l interesează