VIDEO Cine este omul lui Putin lichidat de armata ucraineană

VIDEO Cine este omul lui Putin lichidat de armata ucraineană

Ministerul Apărării din Ucraina a anunțat că l-a ucis pe colonelul Andrei Zakharov, comandantul unui regiment de tancuri rus. Zaharov a fost lichidat în districtul Brovarsky, din zona Kiev.

„În timpul desfășurării ostilităților în districtul Brovarsky din regiunea Kiev, Batalionul tactic al diviziei 90 tancuri a Districtului Militar Central a suferit pierderi semnificative de personal și echipament. Comandantul regimentului, colonelul A. Zaharov, a fost lichidat”, a declarat într-un comunicat serviciul de presă al Serviciului de Informaţii pentru Apărare al Ministerului Apărării.

Soldații Batalionului tactic al diviziei 90 tancuri au fost nevoiți să se retragă și să treacă în defensivă, anunță agenția Interfax.

Andrei Zaharov era unul dintre oamenii de bază ai lui Vladimir Putin. Acesta a fost decorat cu Ordinul Curajului, primind titlul chiar de la președintele rus în 2016, scrie Nexta. Pe atunci, Zaharov avea gradul de maior.

Nexta publică o fotografie a lui Zaharov alături de Vladimir Putin.

Serviciul de informații al armatei ucrainene a publicat o înregistrare video cu atacarea unei coloane mari de tancuri rusești în districtul Brovarî din regiunea Kiev, anunțând „lichidarea” comandantului acesteia pe baza unei transmisiuni radio interceptate.

Tancuri rusesti distruse in apropierea KievuluiFoto: Captura Twitter

„Comandantul regimentului ocupanților, colonelul Zaharov, a fost lichidat în timpul luptelor din districtul Brovarî”, scrie serviciul de informații ucrainean pe Twitter, anunțând că trupele rusești au suferit pierderi semnificative de personal și echipament în urma atacului.

Pe înregistrarea video a fost adăugată o conversație radio între trupele rusești care a fost interceptată de forțele ucrainene:

Vocea 1: - Nitro, sunt Udar. Recepție.

Vocea 2: - Udar, aici Nitro. Regimentul 6 pierdut.

Vocea 1: - Ce?

Vocea 2: - Nu pot raporta despre regimentul 6. Strâng date. Multe pierderi. Ei (ucrainenii) ne-au așteptat. Vârful convoiului a intrat în ambuscadă. Comandantul regimentului ucis în acțiune. Încercăm să aflăm despre restul.

Vocea 1: - Imediat după ce aflați să îmi raportați. Recepție?”.

Vocea 2: - Tancuri și artilerie ne bombardau de acolo. Drone, de la Bayraktar din câte am înțeles. Încerc să-mi dau seama de celelalte pierderi.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...