VIDEO Cine sunt militarii americani care vor veni în România și cum au mai trecut blindatele Stryker prin țara noastră în trecut

VIDEO Cine sunt militarii americani care vor veni în România și cum au mai trecut blindatele Stryker prin țara noastră în trecut

Blindate Stryker și 1.000 de militari americani - asta urmează să ajungă în România în această lună, după ce Statele Unite au anunțat miercuri că vor întări prezența militară la solicitarea țării noastre. Vor veni din Germania, acolo unde regimentul 2 Cavalerie este staționat, din același loc în care în trecut au mai venit în marș și au mai trecut prin țara noastră, participând la exerciții militare comune sau interacționând cu populația civilă prin orașele din România. Printre militarii americani din 2nd Cavalry Regiment ce au trecut prin România, și un cetățean român despre care hotnews.r o a scris într-un reportaj.

  • „1.000 de soldați ce momentan sunt staționați în Germania vor fi repoziționați în România în zilele ce urmează. Este o unitate Stryker, de cavalerie mecanizată care e menită să fie dislocată rapid și să se miște iute odată ce e pornită. Va suplimenta cei circa 900 de militari americani ce sunt în prezent în România”, a spus miercuri seară John Kirby, ofițerul de presă al Pentagonului. Kirby a menționat că dislocarea trupelor este făcută la solicitarea României.
Armata SUA are staționat la Rose Barracks în Vilseck, Germania Regimentul 2 de Cavalerie cu circa 5.000 de militari și ce funcționează în principal în jurul vehiculelor blindate Stryker.

Sub deviza „Toujours Pret” (trans. Întodeauna Pregătiți), militarii parte a 2nd Cav au misiunea de a se deplasa rapid oriunde e nevoie bazându-se în principal pe vehiculele blindate Stryker - transportoare de trupe pe roți ce au o evrsatilitate mare atât în termeni de armament, cât și în termeni de mobilitate.

Militarii americani parte a 2nd Cavalry care acum vor ajunge în România au mai fost în țara noastră și în anii trecuți în contextul unor exerciții militare.
Poate cea mai mare prezență a lor a fost în 2017, la exercițiul Saber Guardian, unul dintre cele mai mari exerciții NATO din acel an și care s-a desfășurat și în România.
La acel moment alianța nord-atlantică exersa dislocarea rapidă de trupe spre flancul estic al NATO în ideea ajutorării membrilor din această zonă în cazul unui atac.

Militarii americani cu blindate Stryker în România

Regimentul 2 Cavalerie a participat atunci cu circa 820 de militari și 222 de vehicule, multe dintre ele blindate și gata de luptă, iar prin România s-au deplasat într-un marș organizat de la vest la est.
Militarii americani au arătat atunci că dispun de logistica necesara să traverseze Europa din Germania până în Bulgaria, iar în Romania au avut mai multe expoziții statice în care nu doar ca au avut exerciții comune cu soldații români, ci au interacționat și cu populația civilă.

hotnews.r o a avut atunci un reporter încorporat printre militarii americani și a realizat un videoreportaj cu marșul blindatelor SUA prin România:


---

Printre militarii 2nd Cavalry Regiment al SUA care au venit în România se regăsea chiar și un militar român care atunci era înscris în armata americană. HotNews.ro a realizat și un video-portet cu Bogdan Băițan, cetățeanul român care pe uniforma de militar purta drapelul american:




Militarii parte ai 2nd Cavalry au mai fost în România și în 2015, atunci când într-un „Marș al Cavaleriei” peste 400 de soldați și 80 de mijloace de luptă - majoritatea transportoare Stryker - acompaniate din aer de două elicoptere Apache, au străbătut distanța de la Baza Mihail Kogalniceanu până la poligonul de la Cincu udne au participat la o serie de exerciții militare.


---


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /