VIDEO Cine sunt oficialii ucraineni de la vârful statului arestați pentru spionaj în favoarea Rusiei

VIDEO Cine sunt oficialii ucraineni de la vârful statului arestați pentru spionaj în favoarea Rusiei

Serviciul de Securitate de la Kiev a anunțat marți, 21 iunie, că a destructurat o rețea de spioni ruși din care făceau parte oficiali ai Cabinetului de Miniștri și ai Camerei de Comerț a Ucrainei.

Unul dintre suspecți conducea departamentul Secretariatului Cabinetului de Miniștri, iar celălalt conducea o direcție din cadrul Camerei de Comerț.

Cei doi au fost arestați, la Kiev.

Potrivit SBU, în schimbul unor sume de bani, trădătorii le-au oferit rușilor informații despre capacitatea de apărare a armatei și date personale ale ofițerilor. Sumele primite variau între 2.000 și 15.000 de dolari, în funcție de nivelul de secretizare și de importanța informațiilor date.

Oficialul din Cabinetul de Miniști a fost recrutat de agenții FSB în 2012, când a plecat în Rusia. Din această călătorie, el s-a întors cu un pseudonim operațional, un telefon mobil pentru comunicare și sarcina de a culege informații secrete care circulă în guvern.

Omul lui de legătură era cel care lucra pentru Camera de Comerț, care a fost recrutat la Moscova.

Unul dintre cei care l-au instruit pe oficialul ucrainean din Camera de Comerț este Iuri Vodolazky, reprezentant al serviciului 5 al FSB.

Spionii primeau ”recompensa” în Crimeea sau în țări terțe.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu