Soţii Simona şi Dumitru (Miti) Modoran au, de aproximativ un an şi jumătate, ca animal de companie o cioară, pe care au „botezat-o“ Cronco. Cei doi au aflat ca aceste păsări sunt deosebit de inteligente şi chiar reuşesc să înveţe să vorbească. Astfel, Miti a vorbit de multe ori cu Cronco şi i-a repetat expresia lui preferată: „Să mă bată mama“. Cei doi tineri au montat o cameră video de supraveghere să vadă ce face pasărea când este singură şi au constatat că aceasta vorbeşte foarte mult, reproducând clar cuvintele. 
„Miti i-a repetat luni bune această expresia. În urmă cu o lună, când îi spune «Să mă bată mama», cioara lătra. Avem un câine pe care l-am ţinut în casă. Lătra mereu şi a început şi cioara să latre. Avem o aplicaţie pe telefonul mobil pe care îl folosim drept cameră video de supraveghere, pentru a vedea ce face atunci când este singură. Aşa am aflat că poate să vorbească. Pe urmă a vorbit şi în prezenţa noastră. Spune expresia aceasta şi o jumătate de oră. Avem nişte prieteni americani, care au un corb şi ne-au spus că poate să înveţe să vorbească la un moment dat după o anumită vârstă, dacă îi repetăm anumite cuvinte“, ne-a povestit Simona Modoran. 

Cronco va apărea într-un film alături de actriţa Maia Morgenstern

Mai nou, cioara Cronco va apărea şi într-un film, alături de marea actriţă Maia Morgenstern. La filmări s-a comportat exemplar, ca un adevăreat actor. „Am fost la o filmare în urmă cu câteva săptămâni în Dâmboviţa, cu actriţa. Dacă totul va decurge bine, filmul va fi lansat anul viitor. Noi suntem invitaţi cu Cronco la avanpremieră. S-a comportat foarte bine, exact ca un actor. 

Trebuia să stea pe un proţap şi să ciugulească ceva carne. Nu era ceva complicat. A stat cam o jumătate de oră. Indiferent că erau mulţi oamenio în jurul lui şi zece camere, dacă ne vedea pe noi, era liniştit. Filmul se numeşte «Capra cu trei iezi» şi este o dramă“, a spus Simona. 

Jucării pentru Cronco

Cei doi tineri îi cumpără mereu lui Cronco tot felul de jucării, pentru că-i plac foarte mult: „Îi cumpărăm mereu jucării, maşinuţe, cutiuţe din plastic, mingiuţe. E foarte interesat de figuruinele care se lipesc, cubuleţe de construit tip Lego. Noi le aranjăm, iar lui Cronco îi place să le dărâme. Îi place să ascunde obiectele. De exemplu, scoate plintele de la parchet şi le ascunde“, a precizat tânăra. 
Cronco are propria lui cană realizată special şi chiar camera sa. 

A răcit în urma filmărilor 

Pentru că nu a crescut în mediul său, Cronco este sensibil. În urmă cu ceva timp i-a fost descoperit un microb în sânge, iar acum este răcit la plămâni: „Mergem cu el regulat la medicul veterinar şi la analize la Bucureşti. Proba de sânge a fost trimisă în Germania şi s-a stabilit că are un microb. I-am administrat un tratament cu antibiotice şi a scăpat de această problemă. Acum, în urma filmărilor, a răcit la plămâni“, a mai adăugat Simona. 

A fost pe litoral 

Soţii Modoran nu se despart de cioara lor nici măcar în concediu. Astfe, vara trecută, Cronco a fost pe litoral. Turiştii au venit să se fotografieze cu cioara pe care au mai văzut-o la televizor sau în mass-media. „Acolo mai erau şi alte ciori, dar Cronco nu s-a dus la ele şi a stat cu noi. A croncănit puţin cu el, dar nu a plecat. Au venit mulţi oameni să se fogrografieze cu Cronco, pentru că au văzut-o cu diferite ocazii“, mărturisit Simona. 

A fost găsită în Parcul Central 

Cioara a fost găsită de către Miti în Parcul Central din Târgu Jiu. Era doar un pui şi, în plus, era rănit, astfel că nu putea să zboare. Cei doi tineri au luat cioara şi au dus-o la un medic veterinar, pentru a o salva. 
După ce au reuşit s-o vindece, Simona şi Dumitru au adoptat cioara. I-au amenajat în grădina casei un adăpost, iar după un timp cioara a fost mutată în casă, fiind acum ca un membru al familiei.