VIDEO Circul de la audierea „martorului” Andronic...

VIDEO Circul de la audierea „martorului” Andronic...

Circul de la audierea „martorului” Andronic... Comisia parlamentară de „anchetă” a alegerilor prezidenţiale din 2009 și-a început luni activitatea, urmând să îl audieze în primă fază pe cercetatul penal și învinuitul Dan Andronic, de la ale cărui „dezvăluiri” a pornit „controversa” privind implicarea unor politicieni şi şefi ai unor instituţii publice în scrutinul de acum 8 ani.

Video  Privesc.eu

UPDATE Dan Andronic, în faţa parlamentarilor: Am fost ameninţat de un lider al PSD cu puşcăria dacă câştigă Traian Băsescu, în condiţiile în care eu eram consultantul său. Lui Florian Coldea i s-a transmis că va fi trimis ambasador în Sudan. Iar doamna Kovesi fusese anunţată de Mircea Geoană cu trei zile înainte că va fi schimbată dacă va ieşi el preşedinte, întrucât primise un aviz negativ de la CSM. La 11.00 s-a terminat întâlnirea de la Gabriel Oprea.

Câteva „întrebări” și câteva „răspunsuri” de la circ?

Întrebări: Liviu Pleşoianu (PSD): Aţi scris că un demnitar i-a spus preşedintelui Traian Băsescu că "noi vă garantăm" al doilea mandat. Cine este acel demnitar? Şi ce rol au avut Maior, Kovesi şi COldea în alegerea lui Traian Băsescu?

Andronic: Nu vă pot spune, pentru că am datoria să-mi protejez sursele. Un ziarist a participat la această discuţie, un ziarist care mi-a relatat cu subiect şi predicat despre cine a fost vorba. Dar o parte dintre persoanele pe care le-am menţionat în articole erau în acea încăpere. Gabriel Oprea a acţionat în calitate de om politic. Florian Coldea a venit şia plecat împreună cu Kovesi. Îşi vorbeau pe numele mic. Erau relaxaţi. Nu era nimeni în costum. Era o celulă de criză dedicată unul moment de criză. S-a jucat pe muchie de cuţit. Atmosfera era tensionată. Gabriel Oprea l-a invitat pe George Maior, iar Maior i-a invitat pe Coldea şi Kovesi. Era o atmosferă în care oamenii discutau ca şi cum se cunoşteau de foarte mult timp. Eu atunci l-am cunoscut pe domnnul Coldea prima dată.

Robert Turcescu (PMP): Le-aţi comunicat că preşedintele Traian Băsescu, după cum vă spusese la telefon, era sigur pe victorie?

Andronic: Un sondaj la ora 21.00 îţi dă rezultatul de la 19.00. Deci mai erau două ore de votare, puteau să apară modificări. Cezar Prda (PNL): De ce nu aţi scris aceste lucruri după două zile? Aţi tăinuit sau aţi fost parte?

Andronic: Dacă vi se pare că am făcut o infracţiune...

Steluţa Cătăniciu (ALDE): Ce anume v-a determinat să spuneţi că atmosfera era tensionată în casă la Gabriel Oprea?

Andronic: Toată lumea se interesa de rezultate. Dacă era o întâlnire între prieteni, prietenii stau împreună. Maior, Coldea şi Kovesi ar fi stat împreună cu Iordănescu, Neţoiu şi Onţanu. Dar stăteau separat. Strada era plină de maşini, de aghiotanţi. Era o situaţie pe muchie de cuţit.

Cătăniciu: În ce sens se întrebau cei de acolo ce va face PSD? Cum va reacţiona PSD. Preocuparea ţinea de reziltatula legerilor. Toată lumea de acolo şi-ar fi dorit să câştige Traian Băsescu. Ştiaţi dinainte că cei de acolo se cunoşteau foarte bine?

Andronic: Din modul de adresare, din limbajul nonverbal. Nu era o reuniune formală.

L-aţi întrebat pe domnul Oprea cine a invitat-o pe Kovesi acolo?

Andronic: Prefer să nu răspund la întrebarea asta.

De ce?

Andronic: Pentru că poate face parte dintr-un alt episod pe care mă gândesc să-l scriu.

Daniel Fenechiu (PNL): Discuţia a fost pur contemplativă şi analitică, s-au au apărut şi acţiuni pentru a înclina balanţa într-o parte sau alta?

Andronic: Nu am niciun element că în acea seara s-au desfăşurat acţiuni care să ducă la fraudarea alegerilor.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”