VIDEO Cîţu: Mâine o să am o întâlnire cu ANRE, ANPC, Consiliul Concurenţei, Ministerul Muncii pe tema preţurilor la energie

VIDEO Cîţu: Mâine o să am o întâlnire cu ANRE, ANPC, Consiliul Concurenţei, Ministerul Muncii pe tema preţurilor la energie

Premierul Florin Cîţu a anunţat că marţi va avea o întâlnire cu reprezentanţii ANRE, ANPC şi ai Consiliului Concurenţei pe tema preţurilor la energie.

"Mâine o să am o întâlnire cu ANRE, ANPC, Consiliul Concurenţei, Ministerul Muncii, toate aceste instituţii, pe de o parte - pentru a identifica aceste situaţii, pe de altă parte - pentru a veni cu soluţiile pe care le-am anunţat deja pentru iarnă, pentru a le formaliza pentru această iarnă, dar, da, ANPC va fi mâine la masa discuţiilor şi vom vedea ce soluţii luăm", a afirmat Cîţu, întrebat, la Parlament, legat de mai multe cazuri de furnizori care au aplicat preţuri înşelătoare, mai mari, la energie.



Întrebat dacă el consideră că autorităţile care ar trebuie să monitorizeze modul în care se liberalizează aceste preţuri şi-au făcut datoria, premierul a spus: "Dacă există aceste situaţii, înseamnă că nu şi-au făcut datoria".

"La această discuţie vin şi cei de la Consiliul Concurenţei pentru că ei sunt cei care pot să ne spună dacă o piaţă funcţionează în continuare sau nu şi atunci vor veni şi ei. ANPC este acolo pentru a vedea dacă au fost respectate contactele cu persoane fizice sau cu consumatorii individuali. (...) Legea o să fie amendată în sensul de a intra mai devreme în vigoare, vom vedea dacă e nevoie să o amendăm", a adăugat Florin Cîţu.

Despre subvenţia acordată pentru energia termică din Bucureşti, Cîţu a spus că Primăria Capitalei a primit banii de la Guvern.

"Primăria trebuie să plătească subvenţia, a avut banii în buget. Dacă nu a plătit subvenţia, atunci este problema Primăriei. A primit banii de la Guvern. Nu s-a plătit subvenţia. Eu am verificat la rectificare, cred că sunt câteva sute de milioane de lei în contul Primăriei Bucureşti, deci se poate plăti subvenţia", a explicat premierul. AGERPRES/(A - autor: Alina Novăceanu, editor: Florin Marin, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”